Musorujsag
Élő Eredmények

Poén és jótékonykodás: strandpapucsot reklámoz glóriáján a McLaren

Poén és jótékonykodás: strandpapucsot reklámoz glóriáján a McLaren

McLaren
Vicces húzás és lehetőség a jótékonykodásra: a glória bevezetésével a McLaren összeállt egy strandpapucsot gyártó céggel!

Ez tulajdonképpen magas labda volt. Amióta biztossá vált, hogy a Forma–1-ben 2018-tól kötelező lesz használni a glória fejvédőt, a sorozat autóit számos alkalommal csúfolták vietnámi, másnéven flipflop papucsoknak a bukókeret sajátos formája miatt.

A McLaren mindezek után úgy döntött, elébe megy a kritikáknak, és – csipetnyi humorral – kihasználja a marketinglehetőséget: megállapodást írt alá az ilyen papucsaival befutó brit divatcéggel, így logójukat az Ausztrál Nagydíjon a glóriájuk közepén fogjuk látni.

Az együttműködés azonban jóval több egy vicces reklámfogásnál. A kiegészítőket és divattermékeket forgalmazó Gandys márka narancssárga színű, F1-es glória által ihletett strandpapucsokat is piacra dob, s a befolyó bevételt jótékony célra fogják fordítani. A Gandys céget Rob és Paul Forkan testvérpár hozta létre, akik a 2004-es dél-ázsiai cunamiban elveszítették szüleiket. Ezt követően hozták létre az Árvák az árvákért alapítványt, mely révén eleinte csak Sri Lankán építettek iskolákat, azóta pedig bevételükből minden 10. centet jótékony célra fordítják.

„Lenyűgözött minket, amikor a McLaren előállt ezzel az ötlettel” – nyilatkozta Rob Forkan társalapító. „Amikor megalapítottuk a márkát, Paul Melbourne-ben élt. A születésnapján meglepetést akartam, így elutaztam hozzá – ekkor meséltem neki a Gandys ötletéről. Meggyőztem, hogy térjen vissza az Egyesült Királyságba, és útnak indítottuk a márkát. Most nagyon izgalmas lesz visszatérni. Valójában most először járok Melbourne-ben azóta.”

A McLaren glóriája az új logóval (Fotó: McLaren) A McLaren glóriája az új logóval (Fotó: McLaren)

„A Gandys logójának a glóriára történő fölhelyezésével erősíthetjük az Árvák az árvákért alapítvány üzenetét, és védelmező, inspiráló közeget teremthetünk a veszélyben lévő gyermekek számára. A glória nagy lépés a versenyzők biztonsága szempontjából, de most a Gandys számára is. Amikor a céget alapítottuk, még csak kevés gyereken segítettünk, most egyre többön tudunk szerte a világban. Reméljük, hogy a glóriának is hasonló hatása lesz a Forma–1-ben, mivel tudjuk, hogy ha kezdetben egy életet fog megmenteni, később annak sokkal nagyobb hatása lesz.”

„Nagy rajongója vagyok a Forma–1-nek és a McLarennek, és ez túl jó lehetőség volt ahhoz, hogy kihagyjuk. Már alig várom, hogy lássam bevetésen Ferandót és Stoffelt!”

John Allert, a McLaren marketingigazgatója elmondta, a glória által ihletett papucsokat limitált mennyiségben fogja piacra dobni a brit gyártó, az eladásukból befolyó bevételnek pedig a teljes összegét az árvákért létrehozott alapítványuk fogja kapni.

Borítókép: A glóriás McLaren által ihletett papucs (Fotó: McLaren)

További tartalmak