Musorujsag
Élő Eredmények

Maldonado visszatér a versenyzéshez!

Maldonado visszatér a versenyzéshez!

Motorsport
Hosszabb kihagyás után visszatér a versenypályákra a korábbi Forma–1-es futamgyőztes, Pastor Maldonado. A 33 éves venezuelai pilóta a hosszútávú sportautó-világbajnokság 2018/2019-es szuperszezonjában próbál szerencsét egy LMP2-es alakulatnál.

Az agresszív manőverei és ütközései miatt emlékezetessé váló Maldonado 2011 és 2015 között 95 F1-es futamon indult a Williams és a Lotus színeiben. Legszebb eredményét a 2012-es Spanyol Nagydíjon ért el, ahol az első helyről rajtolhatott és ahol a győzelmet is megszerezte. F1-es pályafutásának a szponzori pénzek körüli bizonytalanság vetett véget 2016 elején.

Eredetileg azt a szezont a Renault gyári csapatánál töltött volna, támogatói azonban nem tudtak időben fizetni, így elveszítette ülését, amit végül Kevin Magnussen kapott. A visszatérésről azóta ő maga is beszélt, az elmúlt két évben viszont egy komolyabb versenyen sem vett részt.

Pastor Maldonadót Fernando Alonso és Kimi Räikkönen emelte vállára élete első és egyetlen F1-es győzelmét követően 2012-ben Barcelonában (Fotó: xpbimages.com) Pastor Maldonadót Fernando Alonso és Kimi Räikkönen emelte vállára élete első és egyetlen F1-es győzelmét követően 2012-ben Barcelonában (Fotó: xpbimages.com)

Ez alatt az idő alatt fölmerült, hogy esetleg Amerikában kezdene új fejezetet, szó esett arról, hogy az F1-be térne vissza (állítása szerint erre lehetősége is volt, de az ajánlat nem nyerte el tetszését), legutóbb pedig arról cikkeztek, hogy a WTCC helyét átvevő túraautó-világkupában (WTCR) szerepelhet majd. A versenyzéshez azonban végül a WEC LMP2-es kategóriájában tér vissza.

Itt egy francia-amerikai alakulat, a DragonSpeed Oreca 07-esét vezeti majd a korábbi Cham Car versenyzővel, Roberto Gonzálezzel és egy harmadik, még meg nem nevezett csapattárssal felváltva. Az istállót vezető Elton Julian elmondta, Esteban Gutiérrez személyében egy másik egykori F1-es pilótát szeretett volna igazolni Maldonado és González mellé, a mexikói azonban inkább a Mercedesnél folytatott szimulátoros munkájára szeretne összpontosítani.

A venezuelaival kapcsolatban Julian megjegyezte: „Egy ideje érdeklődtem már Pastor iránt, most pedig a megfelelő csomagot is felajánlhattam neki. Az a legfontosabb, hogy egy olyan csapatot állítsunk össze, amivel harcolhatunk a bajnoki cím megszerzéséért. Ez volt az oka annak, hogy érdeklődtem iránta” – mondta a Motorsportnak.

Pastor Maldonado (Fotó: Batchelor / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Batchelor / XPB Images)
Borítókép: Pastor Maldonado (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak