Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton Ricciardo helyében nyugton maradna

Hamilton Ricciardo helyében nyugton maradna

Autosport
Sebastian Vettel örömmel lenne újra Daniel Ricciardo csapattársa, míg Lewis Hamilton arra figyelmeztette az ausztrált, hogy ne adja fel könnyelműen Red Bull-os helyzetét.

Daniel Ricciardo lehet 2018 egyik legnagyobb fogása. A Red Bull versenyzőjének év végén jár le a szerződése, és egyelőre a hosszabbításra éppannyira nyitottnak mutatkozik, mint a váltásra. Dönteni az istállók teljesítménye alapján fog, ám amennyiben nem az energiaitalosokat választja, vélhetően a Mercedes vagy a Ferrari egyik ülését veszi célba.

Az FIA melbourne-i sajtótájékoztatóján mindkét csapat négyszeres világbajnokát megkérdezték arról, saját tapasztalataik, korábbi csapatváltásuk alapján mit tanácsolnának Ricciardónak.

Sebastian Vettel elárulta, nem félne ismét megméretni magát ellene 2014-es közös Red Bull-os szezonjuk után, mely a házon belüli vereségét hozta. „Biztos vagyok benne, hogy fog ülést találni magának. Nem tudom, mire készül és mit szeretne, nem tudom, mennyit kér, de az biztos, hogy lesz helye” – fogalmazott Vettel. „Csak egy évig voltunk csapattársak, de már előtte is ismertem őt. A közös szezonunk nem volt valami nagyszerű számomra, számára annál inkább. De jól kijövünk, és nem lenne ellenemre, ha újra egy csapatban lennénk. A terveit viszont nem ismerem. Több lehetősége is lehet, és nem hiszem, hogy sietnie kéne.”

Ricciardo korábban többször is elmondta, miután Vettel ellen már bizonyított, szívesebben mérné össze tudását Lewis Hamiltonnal. Hogy a brit erre nyitott lenne-e, arról nem beszélt, ám arra figyelmeztette az ausztrált, hogy a jövője körüli huzavonának akár negatív hatásai is lehetnek idei házon belüli helyzetére.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Vissza kell tekinteni a múltban, s megnézni más versenyzők eseteit. A legfontosabb, hogy ne idegenítsd el magadtól a csapatot, amelynél éppen vagy. Jó, amikor valaki jobbra vágyik, vagy bizonyos idő után valami újat akar megtapasztalni, de sok ember alkotja a csapatunkat, és fontos, hogy őket lelkesítsd, hogy odafigyeljenek rád, és segíts elérni a céljukat. Volt pár versenyző az elmúlt években, aki rossz döntést hozott, és ezzel bosszúságot okozott, és felborította a rendet” – adott tanácsot kollégájának Hamilton.

Megjegyezte, nem biztos abban, hogy találhat a Red Bullnál jobb feltételeket biztosító gárdát „Daniel most is remek helyen van, a Red Bull idén szerintem a bajnoki címért harcolhat, és a kérdés az, hová mennél, ha nem akarsz ott maradni.”

Ricciardo mindkét társa szavaira helyeselt, majd kijelentette, számára még korai a jövőről beszélni. „Már sok szerződéssel kapcsolatos kérdést megválaszoltam, pedig még az első versenyen sem vagyunk túl. Egyelőre szüneteltetném az erről szóló párbeszédet. A felkészülésünk jól sikerült, nagyon remélem, hogy Lewisnak igaza lesz, és valóban lesz esélyünk a bajnok címre. Ez boldoggá tenne, és utána… Ahogy Seb is mondta, hagyok elég időt arra, hogy lássam, mi történik. Szóval kérdezzenek meg hat hónap múlva” – javasolta az újságíróknak.

Borítókép: Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak