Musorujsag
Élő Eredmények

„A Renault ott lehet a három nagy nyomában is”

„A Renault ott lehet a három nagy nyomában is”

Race Fans
A Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams úgy érzi, a Renault még a „három óriást” (a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt) is üldözőbe veheti a szezon során, hiszen eddig is remekül fejlesztett, felzárkózása pedig „fenomenális” volt.

A Renault 2016-ban vágott bele ismét egy gyári szintű F1-es csapat futtatásába, ami elsőre kilencedik lett a bajnokságban, tavaly viszont sikerült előrelépnie a hatodik helyre. Ezt a lendületet úgy tűnik, sikerült tartania, a teszteken ugyanis meglehetősen versenyképesnek tűnt, igaz, a három nagycsapattal szemben így is komoly hátrányban volt.

Az egyik rivális helyettes csapatvezetője (a Renault-ról meglehetősen elismerően nyilatkozó Claire Williams) viszont úgy érzi, ez a hátrány hamarosan tovább olvadhat. „Egyértelmű, hogy a munkájuk eredményes. Valószínűleg ott lesznek majd a nagy hármas nyomában” – mondta.

Claire Williams (Fotó: XPB) Claire Williams (Fotó: XPB)

„Fenomenális volt a felzárkózásuk. Rengeteg munkát igényel egy csapat sorsának a megfordítása” – utalt arra, hogy a Renault az anyagilag meglehetősen gyenge, és az emiatt istállóként is egyre gyengébbé váló Lotust vette át és keltette új életre. „Nagyszerű munkát végeztek. Jó, hogy elöl és a középmezőnyben is több csapat küzd. Ez igazán szórakoztató lesz a szurkolók számára, a csapatok viszont komoly kihívások előtt állnak” – magyarázta.

A Renault formajavulása természetesen alaposan megnehezíti a Williams dolgát, akik szintén eredményesebbek szeretnének lenni, mint voltak az előző évben. „Tavaly ötödikek lettünk a bajnokságban, de nem ott akartunk végezni. Ha fejlődni akarunk, magasabbra kell tenni a lécet. A Renault azonban remek munkát végzett, és bár voltak megbízhatósági hibáik a teszteken, szerintem a McLaren autója is elég versenyképes” – fogalmazott.

Ami a Williams esélyeit illeti, Ausztráliában versenyzőjük, Lance Stroll és a helyettes csapatvezető is elmondta, a teszteredmények alapján van okuk némi aggodalomra, a szezon során azonban több fejlesztéssel is készülnek, ezek pedig javíthatnak helyzetükön. Egy „komoly csomag” például már a Spanyol Nagydíjon bevetésre kerül majd.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak