Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen nem látta, nem büntették

Räikkönen nem látta, nem büntették

FIA, Crash
Daniel Ricciardóval ellentétben Kimi Räikkönen megúszta a 2018-as első munkanapját büntetés nélkül. Nincs harag a finnek között.

Az FIA a Red Bull versenyzője mellett Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas második szabadedzésen történt incidense ügyében is vizsgálatot indított. A ferraris túl lassan haladt a versenyíven, aminek következtében honfitársának el kellett hagynia a pályát a 3-as kanyarnál. Blokkolás vádjával idézték be 2007 világbajnokát, ám végül nem vonták őt felelősségre.

Indoklásuk szerint a rendelkezésre álló felvételek és adatok, valamint a versenyzők rádiózásának áttanulmányozása után a két érintettet is meghallgatták, akik egyetértettek abban, hogy az esetnek nem volt nagy jelentősége, az szerencsétlen körülmények következménye volt.

Indoklásukban leírták: „Mindketten elismerték, hogy a hármas kanyarban hátrafelé korlátozottak voltak a látási viszonyok, valamint hogy 100 km/órás különbség volt a két autó között. Räikkönennek nagyon kevés ideje volt reagálni a mögötte érkező autóra. Miközben egyértelműen feltartotta Bottast, és nem úgy helyezkedett, mint aki számít az érkezésére, a bíróság elfogadta, hogy Räikkönen megpróbálta átengedni a kanyarcsúcspontot. Abban mindkét versenyző egyetértett, hogy ez nem egy fölösleges feltartás volt, ezért a bírák nem érezték szükségét a további intézkedésnek.”

A Ferrari versenyzője megerősítette, amit a bíróság is kiemelt. „Nem láttam semmit, ez volt a gond. Tudtam, hogy valahol érkezik, de egyáltalán nem láttam őt. A csapat próbált figyelmeztetni, de elég későn szóltak. Láttam a füstöt, és tudtam, hogy valahol ott van, de egyáltalán nem láttam, ezért féltem bármelyik irányba is mozdulni” – mesélte az esetről.

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek