Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso megkönnyebbült

Alonso megkönnyebbült

Sky Sports, Motorsport
Bár lemaradt a Q3-as szereplésről, Fernando Alonso elégedett a mai időmérővel és a McLaren-Renault teljesítményével. A spanyol világbajnok elismerte, megkönnyebbült, amikor végleg világossá vált számára, hogy autója versenyképes lesz.

A McLaren versenyzői a 11. és a 12. rajthelyet szerezték meg Ausztráliában, hátrányuk pedig 2,5 másodperc volt a leggyorsabb kört jegyző Lewis Hamiltonnal szemben, a csapatnál azonban összességében pozitív hangulat uralkodik. Alonso például kiemelte, rengeteg fejlesztési potenciál van autójában, alapnak tehát nem rossz a mai eredmény.

„Elégedett vagyok azzal, ahogyan az időmérő indult” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok. „Az ember mindig kíváncsi, hol áll, és szerintem egész gyorsak vagyunk. Főleg a nedves körülmények között voltunk jók a harmadik szabadedzésen. Akkor közel voltunk a legjobb időkhöz is. A Q1-ben és a Q2-ben végig a 7. és a 12. helyezés között voltunk. Kiindulópontnak ez remek, hiszen sok fejlesztésünk érkezik még” – folytatta magabiztosan.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Integrálnunk kell ezeket a csomagunkba, és ezt csak nekünk kell megtenni, szóval szabadon fejleszthetünk, az újítások pedig versenyképesebbé tesznek minket. Megkönnyebbülés volt eljutni az időmérőig, és látni, hogy jó szezon áll előttünk” – hangsúlyozta.

Ami a holnapi versenyt illeti, úgy érzi, minden teljesen más lesz, mint az előző három szezonban, amikor még Honda-motorokkal versenyeztek. „Határozottan más lesz. Támadó üzemmódban mehetünk majd, és nemcsak védekeznünk kell. Szórakoztató lesz, főleg akkor, ha esni fog az eső. Akkor igazán élvezetes futamunk lehet” – magyarázta a spanyol, aki bár a szabályok értelmében szabadon taktikázhat a gumikkal, nem hiszi, hogy most ez komoly előny lenne számára.

Vandoorne a futam kapcsán kijelentette, mivel eddig jónak tűnt a McLaren versenytempója, a cél a pontszerzés lesz. „Nehéz lenne megmondani, hová is lőttük be magunkat. Kissé csalódott vagyok, mert nem jött össze a Q3, pedig a potenciál megvolt hozzá. Az edzések alatt sikerült előrelépni. A hosszabb etapokon jók voltunk, szóval remélem, szerzünk pár pontot. A középmezőny nagyon szoros. Rengeteg csapat van közel egymáshoz, de bízom abban, hogy a versenyen eléjük tudunk majd kerülni” – nyilatkozta a fiatal belga versenyző.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak