Musorujsag
Élő Eredmények

A Haas megtartja amerikai védencét

A Haas megtartja amerikai védencét

Haas
A Haas-istálló megtartja amerikai fejlesztőversenyzőjét, Santino Ferruccit, akire fontos szezon vár, hiszen egyre jobban kiveszi majd a részét a csapat működéséből: ott lesz velük a versenyhétvégéken és a teszteken is.

A 19 éves amerikai versenyző 2016 óta dolgozik hazai csapatával, miközben a kisebb sorozatokban gyűjti a tapasztalatokat. Idén első teljes Forma–2-es szezonját teljesíti majd a Tridenttel, miközben a Haas egyre fontosabb tagjává válik; a fejlesztőversenyzői szerződésének meghosszabbításáról szóló sajtóközlemény úgy fogalmaz, szeretnék egyre jobban „beépíteni” a csapatba.

„Örömmel tölt el, hogy Santino a Haasnál marad” – kezdte a csapatvezető, Günther Steiner. „Az egész istálló izgatottan várja, hogyan folytatódik a fejlődése az F2-es szezonban. Rengeteg potenciál van benne, mi pedig támogatjuk az F1-es álmait” – tette hozzá.

Santino Ferrucci (Fotó: XPB) Santino Ferrucci (Fotó: XPB)

A fiatal amerikai úgy érzi, az új szerződése, és a Haasszal való együttműködése révén jó helyzetbe kerülhet ahhoz, hogy a jövőben aktív versenyzői üléshez jusson. „Ahogyan azt már akkor elmondtam, amikor bekerültem a csapathoz, az álmom a versenyzői pályafutásom kezdte óta az, hogy egy nap Forma–1-es pilóta legyek. Amerikaiként pedig igazi megtiszteltetés számomra, hogy egy amerikai csapat része lehetek” – kezdte boldogan Ferrucci.

„A Haasnál töltött időszak nagyon jól felkészítette arra, hogy teljesítsem az első Forma–2-es szezonomat a Tridentnél. Úgy érzem, hogy most nagyon jó helyzetbe kerültem, hogy sikeressé váljak, és vére eljussak majd a Forma–1-ig” – zárta gondolatát meglehetősen magabiztosan.

Miután Steiner a téli szezonban kijelentette, egyelőre nem alkalmaznának hazai versenyzőt, mert egyiküket sem találják felkészültnek az F1-re (lévén nincsenek királykategóriás tapasztalataik), a Haast sok kritika érte. Ferrucci támogatásával viszont bizonyíthatják, hogy ők idővel mindenképpen szeretnének egy amerikait a volán mögé ültetni. Védencük egyébként tavaly a magyarországi, és 2016-ban a nagy-britanniai évközi teszten is lehetőséget kapott már.

Santino Ferrucci (Fotó: XPB) Santino Ferrucci (Fotó: XPB)
Borítókép: Santino Ferrucci (Fotó: XPB)

További tartalmak