Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly nem foglalkozik a Red Bull-lal

Gasly nem foglalkozik a Red Bull-lal

GMM
Noha adott esetben ő is lehetőséget kaphat az anyacsapattól, a Toro Rosso francia versenyzője, Pierre Gasly nem foglalkozik a Red Bull-lal, és egyelőre csak és kizárólag az idei szezonra, az idei feladatokra összpontosít.

Gasly régóta tagja már a bikások pilótaprogramjának, az F1-es debütálásra viszont viszonylag sokat kellett várnia, a GP2-es bajnokság megnyerését követően ugyanis főnökei „Japánban küldték” versenyezni a Super Formulába, majd csak Danyiil Kvjat évközi menesztése után ültették be az egyik Toro Rosso ülésébe, majd 2018-ra is megtartották őt.

Az idei szezon kulcsfontosságú lehet a fiatal francia számára, hiszen ha jól teljesít, adott esetben még a bikások első számú csapatához is előléphet, Daniel Ricciardo szerződése ugyanis az év végén lejár, és bár a csapat szívesen megtartaná, az ausztrál továbbra is mérlegeli lehetőségeit.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Ha Ricciardo csapatot vált, a bikások első számú jelöltje Carlos Sainz lehet a helyére, őt viszont a Renault is szeretné megtartani, amennyiben ez sikerül, a jól teljesítő Gasly lehet a következő jelölt a sorban. Bár ez lehet pályafutása legnagyobb lehetősége, ő maga egyelőre nem foglalkozik vele, hiszen ő is jól tudja, előbb bizonyítania kell. Azt pedig a Toro Rossónál teheti meg.

„Carlos Sainznak jelenleg több tapasztalata van” – nyilatkozta a francia, utalva arra, hogy jól tudja, egyelőre csak második lehet a „helyettesek listáján”. „Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy az én jövőbeli célom is a Red Bull” – tette egyértelművé.

„Remélhetőleg hamar csatlakozhatok hozzájuk, most viszont még meg kell mutatnom a Red Bullnak, hogy gyors vagyok, és következetesen is teljesítek, amikor megkapom a lehetőséget. Most viszont még csak és kizárólag a Toro Rossóra összpontosítok, és a lehető legjobb teljesítményt akarom nyújtani a csapatom számára” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly a Honda mérnökével (Fotó: Toro Rosso) Pierre Gasly a Honda mérnökével (Fotó: Toro Rosso)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak