Musorujsag
Élő Eredmények

Marko szerint Gasly most igazi férfivá érett

Marko szerint Gasly most igazi férfivá érett

ESPN
Főnökei nem győzték dicsérni a Bahreini Nagydíjon negyedik helyezést elérő Pierre Gaslyt: a Toro Rossót irányító Franz Tost fantasztikus teljesítményről beszélt, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko pedig kijelentette, a fiatal francia ezzel az eredménnyel valódi férfivá értett.

Gasly volt a bahreini hétvége egyik hőse: a francia versenyző mindhárom szabadedzésen ott volt a legjobb 10 között, majd megfutotta a hatodik leggyorsabb kört az időmérőn, a versenyt pedig negyedikként zárta. Nem kérdéses, ez volt rövid F1-es pályafutása eddigi legjobb eredménye, és ráadásul ő szállította a Honda legjobbját is a gyár 2015-ös visszatérése óta.

Teljesítménye nemcsak a szakértőket nyűgözte le, hanem azokat a sportvezetőket is, akik fontos döntéseket hoznak pályafutásával kapcsolatban. A Toro Rosso csapatvezetője például a következőképpen dicsérte: „Pierre hihetetlenül jó munkát végzett, ezt meg kell hagyni!”

„Az időmérőn is mindent összerakott. A versenyen aztán csodálatosat rajtolt. Nagyszerűen harcolt az elején (Kevin) Magnussen ellen, aztán nagyon keményen védekezett, és végül hiba nélkül hazahozta az autót. Remek munka volt!” – hangsúlyozta az osztrák szakember.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Tost mellett az a Helmut Marko is le volt nyűgözve, aki korábban több alkalommal is meglehetősen szigorú volt a fiatal franciával: GP2-es bajnoki címe után például nem tartotta elég érettnek az F1-hez, és inkább Japánba küldte versenyezni. Az ott elért eredményei, és „egyre értettebb magatartása” viszont meggyőzte, és tavaly bizalmat szavazott neki az F1-ben. Bahreinben aztán a hétvégi teljesítménnyel ismét sikerült kiharcolnia a sportigazgató elismerését.

„Ez kihozta belőle a férfit” – kezdte Marko. „A jutalma a negyedik helyezés. A versenyzőinek egészen jó bónuszrendszere van, szóval ez még boldogabbá teheti. Nem számítottam arra, hogy ilyen hamar szereznek egy negyedik helyezést, de nyilvánvalóan pozitív volt a fejlődésük. Ezzel a motorral a cél az volt, hogy harcolhassanak a középmezőnnyel. Nem itt, de az év első felében már igen” – tette hozzá.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak