Musorujsag
Élő Eredmények

Sikeres műtéten van túl a Ferrari-szerelő

Sikeres műtéten van túl a Ferrari-szerelő

Instagram
Sikeres műtéten van túl a Ferrari szerelője, Francesco Cigarini, aki Kimi Räikkönen elszúrt kerékcseréje során szenvedett kettős lábtörést a tegnapi Bahreini Nagydíjon.

Räikkönen a 35. körben állt ki kereket cserélni, a bal hátsó abroncsot azonban még nem sikerült leszedniük a szerelőknek, amikor a versenyző feje fölött elhelyezett lámpa zöldre váltott, ő pedig a jelzésre reagálva azonnal kihajtott. A finn világbajnok hátsó kerekével sodora el az egyik embert, akit az FIA egészségügyi stábja azonnali ellátásban részesített, majd kórházba is szállították.

Itt sípcsont- és szárkapocscsonttörést diagnosztizáltak a Sebastian Vettel csapatát erősítő Francesco Cigarininél, kinek sérült lábát nem sokkal később meg is operálták a manamai kórházban. Azóta már kiderült, a beavatkozás szerencsére rendben lezajlott.

Erről maga Cigarini számolt be közösség oldalán, melyre egy képet is posztolt a kórházi ágyról. „A műtét rendben ment” – írta a tapasztalt csapattag, aki egyébként Vettel elektronikáján dolgozik a Ferrarinál. „Köszönettel tartozom mindenkinek, aki aggódott értem. Semmi más, csak egy hatalmas köszönet nektek. Ölellek titeket” – tette hozzá.

Cigariniért valóban sokan aggódtak az ijesztő baleset után, és ugyanennyien küldtek szinte azonnal jobbulást kívánó üzeneteket a szerelőnek (a rivális csapatok és versenyzők is), bizonyítva, hogy bár a súrlódások szinte mindennaposak, az F1 azért továbbra is egy „nagy család”.

Kimi Räikkönen kerékcseréje után (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen kerékcseréje után (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak