Musorujsag
Élő Eredmények

Kínai Nagydíj: az első hármas nyilatkozata az időmérő után

Kínai Nagydíj: az első hármas nyilatkozata az időmérő után

M4Sport
A pénteki edzéseket még a Mercedes uralta, szombat délelőtt azonban a Ferrari jelezte, ismét jó esélyük lehet a rajtelsőség megszerzésére, Sebastian Vettel pedig sikerre is váltotta ezt az esélyt. A német szoros csatában múlta felül finn csapattársát, Kimi Räikkönent, miközben a Mercedes házi csatáját a finn pilóta, Valtteri Bottas nyerte, így ő indulhat majd a harmadik helyről. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman az időmérő leintését követően.

Sebastian Vettel (Ferrari) – 1. hely

„Az egész kör hihetetlen volt, nemcsak az utolsó szektor! Elképesztő volt az autó, és egyébként egyre jobb lesz, szóval nagyon boldog vagyok. Az első körben olt néhány hibám: párszor elment az autó hátulja. Nem vettem biztosra, hogy jó lesz a köröm, de aztán jó esélyem volt, és megnyomhattam.

Kimi Räikkönen (Ferrari) – 2. hely

„Jó volt, de nem elég jó. Nem pont erre vágytam, de majd meglátjuk, mit hozhatunk ki ebből holnap a versenyen. Megpróbálok majd javulni. Hosszú lesz a futam, szóval ki kell majd maradni minden balhéból, és majd meglátjuk, mire juthatunk.”

Valtteri Bottas (Mercedes) – 3. hely

„Szerintem az most teljesen egyértelmű, hogy meg kell értenünk, hogyan tudnánk jobban munkára bírni a gumikat. Nem tudtunk olyan jó tapadási szintet elérni ezen a napon, mint amilyet a Ferrari elért.”

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak