Musorujsag
Élő Eredmények

Kínai Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Kínai Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4Sport
Unalmasan indult, végül azonban roppant emlékezetes futamot láthattak azok, akik megnézték a Kínai Nagydíjat. Kevesen számítottak például arra, hogy a győzelmet Daniel Ricciardo szerzi meg, az ausztrál azonban profitált a biztonsági autós fázisból és a futam vége felé hihetetlen előzéseket mutatott be. A második helyen Valtteri Bottas ért célba, a honfitársát Kimi Räikkönent megelőzve. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után.

Daniel Ricciardo (Red Bull) – 1. hely

„Nem szoktam sorrendet állítani a győzelmeim között, mindegyik nagyon nagy örömmel tölt el. De ez váratlan volt! Huszonnégy órával ezelőtt még azt gondoltam, hogy a mezőny végéről indulunk majd, de a szerelők csodálatos munkát végeztek a motorcserével. Hatalmas köszönettel tartozom nekik. A stratégia is jól működött. A 14-es kanyarban hallottam, hogy jön a biztonsági autó és kettős kiállás lesz, menjünk ki a boxba. Nagyon gyorsan történtek a dolgok, de ez egy fontos, győztes momentum volt. Élveztem a versenyt, és az előzéseket is. Lágy gumin voltam, szóval tudtam, hogy később fékezhetek. Egy lehetőségem volt, és tudtam, hogy azt meg kell ragadni. Valtteri esetében tudtam, hogy lesz elég hely, mert jók voltak a gumik, és a tapadásom is.”

Valtteri Bottas (Mercedes) – 2. hely

„Jól alakult a verseny, és egész végig erősek voltunk. Egészen addig, amíg ki nem jött a biztonsági autó. Onnantól kezdve valóban bajban voltunk Daniel miatt, és a végén még majdnem Kimi miatt is a futam végén. Szóval, egy kicsit csalódás ez a futam, mert mindent beleadtunk, és győzni is akartunk, ez pedig nem jött össze. A biztonsági autóig úgy tűnt, mindent irányítás alatt tartunk. Nem volt semmi, ami hátráltatott minket, viszont ilyen a versenyzés. Ilyen dolgok történnek a pályán.”

Kimi Räikkönen (Ferrari) – 3. hely

„Nagyon jól rajtoltam, az első kanyarokban viszont egy kicsit szenvedtem. Nem volt annyira rossz, hiszen már egyedül voltam. Az első etapban sokáig voltam kinn az első gumikkal, szóval volt egy kis szerencsém a biztonsági autóval, de végül nem tudtuk megcsinálni az előzést. Azért annyira nem volt rossz a futam vége sem, hiszen közel tudtam kerülni, és nagyobb volt a sebességem, mint Valtterié. Előzni viszont nem tudtam, ahhoz ugyanis jobb gumik kellettek volna, és több tapadást. De azt hiszem, amit ebből a futamból ki lehetett hozni, azt kihoztam.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas,Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak