A Mercedes is figyeli Sainzot

Két fiatal versenyzőt is szemmel tart a Mercedes – árulta el a gyár sportigazgatója, Toto Wolff. Az, hogy a németek által évek óta támogatott Esteban Ocon az egyik, talán senkit sem lep meg, arra viszont talán kevesen gondoltak, hogy a másik Carlos Sainz…

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Lewis Hamilton és a csapattárs, Valtteri Bottas szerződése is 2018 végén jár le, nem csoda tehát, hogy egyre több találgatás lát napvilágot a címvédő istálló pilótapárosával kapcsolatban. Persze az egyelőre valószínűtlennek tűnik, hogy Hamilton elhagyja utóbbi sikerei helyszínét, hiszen elmondása szerint jól érzi magát csapatánál, a Mercedesnek pedig esze ágában sincs elengedni őt.


„Azt akarjuk, hogy Hamilton 2030-ig velünk maradjon” – nyilatkozta Toto Wolff az El Mundo Deportivo című spanyol lapnak. „De a Forma–1-ben minden lehetséges, és szerintem nincs olyan pilóta, aki ne akarna egy Ferrarival világbajnoki címet nyerni. Most azonban Lewis nálunk van, és nagyon remélem, hogy legalább 2020-ig ez így is marad” – tette hozzá az osztrák, kinek csapata állítólag évi 60 millió dolláros fizetést ajánl a négyszeres bajnoknak.
Esteban Ocon (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)


Bottas helyzete ezzel szemben sokkal bizonytalanabb. A Mercedes vezetői többször elmondták, a finnek bizonyítania kell, ha meg akarja tartani versenyzői ülését, teljesítményének megítélésekor pedig valamivel szigorúbbak lesznek, mint egy évvel korábban. Noha az utóbbi két futamon jól teljesített, az ő helye tehát adott esetben kiadóvá válhat.


Ha pótolni kell a finnt, a Mercedes egyik kézenfekvő jelöltje Ocon lehet, kinek pályafutását régóta támogatják már, és akit Wolff a csapat egyik „kincsének” nevezett. Persze ahhoz, hogy megkapja a nagy esélyt, neki is jól kell teljesítenie (idén a csapattárs, Sergio Pérez legyőzősét határozták meg neki), eddig azonban a németek elégedettek vele. „Régóta ismerem már őt, és a fejlődése évről évre nagyon jól megfigyelhető” – mondta Wolff a fiatal franciáról.


A szakember Ocon mellett egy másik fiatalt, a Renault-nál edződő Carlos Sainzt is figyelemmel követi, igaz, az ő megszerzése sokkal nehezebb lehet, hiszen a Red Bull is csak „kölcsönadta” a franciáknak, akik ha jól szerepel, szintén szeretnék majd magukhoz láncolni. „Ő is egy remek versenyző, aki iránt minden csapat érdeklődni fog, ha jól teljesít Nico Hülkenberg mellett. Szerettük volna magunknál látni, és az apjával találkoztam is már, ők viszont a Red Bull programjához tartoznak. Viszont nagyszerű kapcsolatot ápolunk velük” – zárta gondolatát.
Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)