Nemzetközi sajtóvisszhang - Kínai Nagydíj

A nemzetközi sajtó főként Daniel Ricciardo váratlan győzelmét, illetve a címvédő brit Lewis Hamilton, illetve a pontversenyben éllovas Sebastian Vettel rossz napját emelte ki a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj másnapján. 

 Olaszország

Corriere della Sera:
"Ezerfelé szakadt álom. Egyfelől ott van az előrenyomuló Ricciardo, aki a cipőjéből pezsgőzött a dobogón, másfelől pedig a Vettelt szabálytalanul kilökő Max Verstappen. A fiúnak kamillateát kellene tölteni a vizespalackjába."

Gazzetta dello Sport:
"Bár piros volt az első sor, a Ferrari elszalasztott egy nagy lehetőséget. Ebben főként Verstappen a hibás, de a boxstratégia sem működött ezúttal."

La Repubblica:
"A játék elrontója. Micsoda ostobaság. Verstappen nem tudott felülemelkedni önmagán. A 20 éves holland három futamgyőzelemmel a háta mögött továbbra is a mezőny rossz kölyke. Ezúttal is rászolgált a hírnevére."

Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA) Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)Németország

Bild:
"Lauda beolvasott Vettel kilökőjének: +ez már nem a koron, hanem az intelligencián múlik+."

Ausztria

Kurier:
"A sanghaji futam kétharmada unalmas körözés volt. A két Toro Rosso karambolja után azonban kijött a biztonsági autó, és onnantól teljes összevisszaság uralkodott a pályán. Ricciardo hatodszor ünnepelhetett, a favoritok viszont felsültek."

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)Spanyolország

La Vanguardia:
"Ricciardo mindenkinek a szájából kiénekelte a sajtot. A ausztrál kilenc szédítő kör alatt minden nagymenőt megelőzött, és megérdemelten nyert."

El Mundo:
"A gyilkos mosolyú férfi. A 2019-es szerződésére váró Ricciardo nagy üldözőversenyt mutatott be, miközben Verstappen elrontotta Vettel versenyét."

Marca:
"Ferrari-tragédia. Ez lehetett volna Seb nagy napja, minden adott volt sorozatban harmadik futamgyőzelméhez, de egyszerűen semmi sem sikerült."

As:
"Ricciardo látványos diadalmenete. A Red Bull nagyszerűen taktikázott, igaz, a biztonsági autó is segített."

Daniel Ricciardo kifékezi Lewis Hamiltont (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo kifékezi Lewis Hamiltont (Fotó: XPB)Mundo Deportivo:
"Amit Kínában láthattunk, tananyagnak kellene lennie minden fiatalnak, aki hivatásos pilóta akar lenni. Ricciardo és Verstappen megmutatta, hogy mit kell, illetve nem szabad tenni a futamgyőzelem érdekében."

El País:
"Ricciardo sikere nagyrészt a Red Bull kiváló stratégiájának köszönhető. A tervet tökétes időzítéssel valósította meg a csapat."
Svájc

Blick:
"Kínai csattanó! Ennél aligha lehet izgalmasabb egy futam. Káosz, párharcok, ütközések, s a végén Ricciardo szenzációs győzelme."

180415_RICgyozott copy