Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen helyzetével riogatja Ricciardót a Red Bull

Räikkönen helyzetével riogatja Ricciardót a Red Bull

Race Fans
Remek reklám a csapatválasztás előtt álló Daniel Ricciardo számára a kínai győzelem, ám jelenlegi főnöke Kimi Räikkönen helyzetét látva kétli, hogy a Ferrari felé kéne vennie az irányt.

A látványos sanghaji sikere után ki sem kerülhette volna Daniel Ricciardo a jövőjével kapcsolatos kérdéseket. Miközben elismerte, mostani győzelme alighanem más csapatok érdeklődését is fölkeltheti, máris megindult a találgatás arról, milyen lehetőségei lehetnek. A szurkolók például Nico Rosberget kérdezték az ausztrál helyzetéről, aki azt mondta, ha a helyében lenne, ő bizony a Ferrarit választaná.

Az elmúlt hetekben épp a vörösökkel boronálták össze az olasz gyökerekkel rendelkező versenyzőt, ám jelenlegi főnöke, Christian Horner nem biztos benne, hogy érdemes lenne ezt az utat választania. „Nézzék meg Kimi Räikkönen versenyét! Én ne is értem a stratégiáját” – utalt arra, hogy az olaszok szerinte második számúként föláldozták a finnt, és csak azért tartották sokáig pályán a kerékcsere előtt, hogy segítse Sebastian Vettel Valtteri Bottasszal vívott harcát.

Horner szerint a győzelem most sokkal inkább a Red Bull pozícióját erősítheti az ausztrálnál. „Szerintem Daniel boldog ebben a közegben. És ha sikerül olyan autót adnunk neki, amilyenben ma is ült, miért akarna máshová menni?” – tette föl a kérdést.

A Red Bull sosem titkolta, Ricciardóval és Verstappennel folytatná legszívesebben 2019-ben, és Horner úgy érzi, erre minden okuk is megvan, mivel szerinte Ricciardo Kínában bizonyította, hogy versenyzőként kiteljesedett. „Nagyon kiforrott versenyző. A teljesítőképessége csúcsán jár, és szerintem már így van egy pár éve. Sikerült megtalálnia az egyensúlyt a tempója és a rutinja között. Ő az egyik legjobb előző ebben a szakmában, az ítélőképessége csalhatatlan a távolságok felmérésénél, az autó lefékezésénél és elfordításánál. Daniel halálosan jól kezeli a versenyeket és az előzési manővereket” – méltatta az immáron hatszoros futamgyőztest.

Borítókép: Daniel Ricciardo kékben mosolyog, Kimi Räikkönen vörösben nem. A Red Bull-főnök szerint ez pont elegendő érv... (Fotó: XPB)

További tartalmak