Ütközés SMS-re? Horner viccel ment elébe az elméleteknek…

Christian Horner egy összeesküvés-elmélettel viccelődött, és fityiszt mutatott az őket korábban kritizáló Lewis Hamiltonnak.

A két Toro Rosso ütközése (Fotó: Formula1/Twitter)

A Kínai Nagydíj első felében még úgy tűnt, ismét a Ferrari és a Mercedes, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas között dől el a győzelem sorsa, miközben a Red Bullok legfeljebb a dobogós helyért küzdhetnek. Aztán a 31. körben az FIA versenyigazgatója pályára küldte a biztonsági autót, melyre a Toro Rosso két versenyzőjének korábban történt ütközéséből hátramaradt törmelékek miatt volt szükség.


Mint kiderült, Pierre Gasly nem is tehetett volna nagyobb szívességet a nagy testvér Red Bullnak annál, hogy belerohant Brendon Hartleyba. Azzal, hogy a biztonsági autó abban a pillanatban érkezett meg, amikor az élen Bottas és Vettel már elhaladtak a boxbejárat előtt, a Red Bullok pedig éppen előtte jártak, és be is fordultak új gumikért, a két nagy esélyest tulajdonképpen „kiejtették” a győzelemért zajló versenyből.


A humorra sokszor még a nehéz helyzetekben is kapható Christian Horner ennek kapcsán elébe is ment a gyanakvó szurkolók összeesküvés-elméleteinek, és amikor megkérdezték, mit szóltak a Toro Rossók ütközéséhez, rávágta: „Tökéletesen reagáltak az SMS-ünkre…”


A két csapat közti – szingapúri „ütközésbotrányt” idéző – összebeszélésről persze szó sem volt, hiszen a Red Bull azt előre nem tudhatta, hogy Charlie Whiting éppen akkor ad jelet a biztonsági autó beküldésére, amikor számukra a legideálisabb. Gaslyék balesetét egyébként is a Toro Rossón belüli félreértés idézte elő.
Pierre Gasly aligha Red Bull-utasításra futott bele Brendon Hartleyba... (Fotó: Formula1/Twitter) Pierre Gasly aligha Red Bull-utasításra futott bele Brendon Hartleyba... (Fotó: Formula1/Twitter)


Az mindenesetre a sors iróniája, hogy éppen a testvércsapat „tett jót” a Red Bullnak. Idén a három futamból ez már a második ilyen alkalom. Ausztráliában Sebastian Vettel és a Ferrari győzelmét az általuk támogatott Haas rontott kerékcseréi, és a leálló Romain Grosjean miatt életbe lépő virtuális biztonsági autó alapozta meg.


Van, aki szerint a még nyeretlen Mercedesnek ideje lenne már elgondolkodnia egy igazi B-csapat megalakításán…


Ami egyébként az ezüstösöket illeti, Horner Daniel Ricciardo kínai győzelmével nekik is fityiszt mutathatott. A sanghaji hétvége elején Lewis Hamilton azt nyilatkozta, hogy némiképp csalódás számára a Red Bull 2018-as formája, és megjegyezte: „Megvan bennük a potenciál arra, hogy futamokat nyerjenek, de a teszteken sokkal jobbnak tűntek, mint az első két versenyen. Nem működik olyan szinten a csapatuk, mint a Ferrari vagy a Mercedes. A Ferrari szinte hibátlanul dolgozott eddig, és mi is.”


Miután a Ferrari vasárnap csúnyán elszámolta magát Valtteri Bottas korai elévágási kísérleténél, a Mercedes pedig nem csapott le Hamiltonnal a biztonsági autós kerékcserére, Horner szerint a címvédő kijelentése visszafelé sült el. „Lewis azt mondta, nem dolgozunk olyan szinten, mint a Mercedes és a Ferrari. Én viszont úgy vélem, most egyértelműen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre a szintre” – vágott vissza elégedetten a csapatfőnök.