Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo kétéves szerződést akar

Ricciardo kétéves szerződést akar

Times
Mivel nem akar elzárkózni a lehetőségek elől, és nem szeretné túl hosszú időre elkötelezni magát, Daniel Ricciardo a legszívesebben kétéves szerződést kötne. Az ausztrál nem titkolja, döntéseire a Forma–1 jövőjével kapcsolatos változtatások is hatással lehetnek.

Látványos kínai futamgyőzelme után egyre több szó esik Ricciardo jövőjéről, a Red Bull versenyzőjének szerződése ugyanis a szezon végén lejár. A bikások természetesen szeretnék megtartani őt, de adott esetben a Mercedesnél és a Ferrarinál is kiköthet, ő maga pedig kijelentette, a hosszabbítás akkor lesz vonzó számára, ha még többet nyerhet.

Szerdán a Times is a folytatásról kérdezte, az ausztrál pedig elmondta, nem szeretne hosszú távú szerződést kötni, hiszen a folytatásban is figyelni szeretné a lehetőségeket, sőt egyelőre arról sincs pontos képe, milyen irányt vesz a Forma–1 2021-ben.

Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull) Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

„Nem szeretnék túl hosszú időre aláírni, mert nem tudom, merre tart a sportág” – kezdte nyilatkozatát a hatszoros futamgyőztes. „Ideális esetben egy kétéves szerződést írok alá. Két évig szerintem mindenképpen kényelmesen érezném magam, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. A harmadik évben változnak majd a szabályok, szóval valószínűleg várni fogok, hogy lássam, mi történik akkor” – hangsúlyozta utalva az oly sokat emlegetett új előírásokra.

„Nem akarom négy évre elkötelezni magam, és később rájönni, hogy már nem is azt akarom csinálni, amit választottam. Az életben annyira gyorsan változnak a dolgok. Minden egyes évben változik valami” – folytatta Ricciardo, aki az olasz sajtó értesülései szerint már előzetes megállapodást is kötött a Ferrarival, ő maga viszont cáfolta, hogy bármit is aláírt volna a csapattal.

Először feltehetően a Red Bull-lal beszéli majd át helyzetét, nyilatkozata során azonban megerősítette, egyelőre ebbe a tárgyalásba sem kezdtek még bele. „Ha azt akarják, hogy náluk maradjak, akkor kapcsolatba kell lépniük velem, de erre még nem került sor. Abban az esetben, ha nyerünk a szezonban, akkor náluk fogok maradni. Ez eléggé egyértelmű. Igazából a jelenlegi teljesítményről van szó” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak