Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Vagyok olyan jó, mint bárki a mezőnyben!

Pérez: Vagyok olyan jó, mint bárki a mezőnyben!

Race Fans
A csapat mexikói versenyzője, Sergio Pérez úgy érzi, a Force Indiával elért eredményei bizonyítják, bárkivel képes lenne felvenni a versenyt a királykategóriában, ha lehetőséget kapna arra, hogy az élmezőnyben bizonyítson. Továbbra is reméli, egy nap megkapja ezt az esélyt…

Pérez 2016-ban és 2017-ben is hetedik volt a pilóták pontversenyében, vagyis zsinórban kétszer szerezte meg a legjobb helyet a három „óriás” (a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull) hat versenyzője mögött. Tudva, mekkora a nagy hármas előnye, és milyen szoros a középmezőny, a mexikói roppant büszke ezekre az eredményekre, melyek érzése szerint az ázsióját is növelik.

„Hetedik lettem a Forma–1-ben, ahol nagyon-nagyon magas szinten dolgozunk a világ legjobb mérnökeivel és a világ legjobb technikájával” – kezdte. „Ez a hetedik helyezés olyan jó is lehet, mint a világbajnoki cím az elvégzett munka, és a sebesség tekintetében. Nekem nagyon sokat jelent az, hogy ha az ember tizenkettedik lesz egy olyan autóval, ami csak a tizennegyedik helyezés megszerzésére lenne elegendő. Szerintem ez egy nagy érdem” – tette hozzá.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A mexikói 2013-ban már lehetőséget kapott egy nagycsapattól, ám az előző évben még futamgyőzelmeket szerző McLaren mélyrepülése pont abban a szezonban kezdődött, így bár a bejelentéskor még úgy tűnt, ez lehet élete szerződése, végül komolyabb eredmények nélkül távozott a csapattól, ahol ő maga sem nyújtott tökéletes teljesítményt.

A Force Indiánál viszont feledtetni tudta ezt a szezont, éppen ezért továbbra is reméli, egy nap ismét kap egy esélyt arra, hogy bizonyítsa, ő is tud a futamgyőzelmekért harcolni. „Nekem még mindig ez a célom, mert hiszem, hogy vagyok olyan jó, mint bárki a mezőnyben. A Forma–1-ben nagyon sok múlik azon, milyen lehetőségek vannak a csapatodban, és az autódban. Szóval bízom benne, hogy hamarosan kapok majd egy lehetőséget, melynek köszönhetően megmutathatom a bennem rejlő összes potenciált” – hangsúlyozta.

Jövőre mindhárom élcsapatnál üresedés lehet, Pérez neve azonban nem szokott felmerüli lehetséges jelöltként. Hogy miért, azt ő maga sem érti. „Nem tudom, mi ennek az oka. Az előző években nagyon erősen teljesítettem, ennél pedig ezen a téren nem igazán tehetek többet. Kétszer voltam hetedik. Persze ebből nehezen realizálódik az emberekben, de ha megnézzük az eredményeket láthatjuk, hogy ez nem véletlen. Olyan remek versenyzőket győztem le, mint Nico Hülkenberg. Őt akkor, amikor egy csapatban voltunk. Hiszem, hogy vagyok olyan jó, mint bárki más” – zárta gondolatát.

Sergio Pérez a mérnökök között (Fotó: XPB) Sergio Pérez a mérnökök között (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak