Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz felkészült arra, hogy a Renault-nál marad

Sainz felkészült arra, hogy a Renault-nál marad

Sky Sports
Abban az esetben, ha erre az őt a francia istállónak „kölcsönadó” Red Bull is rábólint, Carlos Sainz örömmel marad a Renault versenyzője, hiszen nagyon jól érzi magát jelenlegi csapatánál, melyben látja a fejlődési potenciált.

Nagyon furcsa helyzetben van a Renault spanyol versenyzője, aki ugyan már 2017 végén csatlakozott az istállóhoz, szerződése értelmében csak „kölcsönben” van náluk, hiszen pályafutásáért továbbra is a Red Bull felel. Abban az esetben tehát, ha a bikások visszahívják őt, hiába a franciákkal való egyre jobb munkakapcsolat, ott kell hagynia az alakulatot.

Ez pedig egyelőre nem is tűnik annyira elképzelhetetlennek, Daniel Ricciardo ugyanis továbbra sem hosszabbította meg szerződését, és többször elmondta, ha a bikások nem tudnak több futamot nyerni, nem rájuk fog elsődleges opcióként tekinteni.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

És ha a Red Bullnál felszabadul egy ülés, a csapat szinte biztosan hívni fogja a fiatal spanyolt. Ő maga korábban többször elmondta, egyik legnagyobb álma válna valóra, ha a bikások anyacsapatánál dolgozhatna, az utóbbi időben azonban a Renault-val is megtalálta a közös hangot, szóval azt sem bánná, ha a Red Bull végleg elengedné a kezét.

„Egyértelmű, hogy a Renault-nál lehet jövőm, és én fel is készültem erre, ha mindez valósággá válik majd” – jelentette ki a Sky Sportsnak nyilatkozva. „Tetszik ez az elképzelés, különösen azért, mert a csapat folyamatosan előre halad. Jönnek a befektetések is, és most minden szerelő és mérnök is érzi azt a bizsergést, ami körülveszi az istállót” – hangsúlyozta a fiatal versenyző, aki az eddigi három futamon két alkalommal tudott pontot szerezni.

Ez elsőre jól hangzik, a csapattárs, Nico Hülkenberg viszont eddig folyamatosan előtte végzett, és a tabellán is tisztességes előnyre tett szert. Ennek ellenére a csapat elégedett a spanyollal, és örül, hogy megszerezték, hiszen a márkatárs formajavulását is elősegítette. „Tudtuk, hogy a szerződtetése egy kockázatos döntés, de az ilyen kockázatokat jobb vállalni” – jelentette ki a Renault tanácsadójaként dolgozó korábbi négyszeres világbajnok, Alain Prost. „Fontos, hogy fejlődjünk, és ehhez szükség volt erre a döntésre. Az érkezése Nico szempontjából is fontos volt, hiszen láthatjuk, hogy azóta magasabb szinten teljesít” – tette hozzá a francia.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak