Musorujsag
Élő Eredmények

Hirtelen sokat javulhat majd a Force India

Hirtelen sokat javulhat majd a Force India

Racer
A Force India helyettes csapatvezetője, Bob Fernley biztosra veszi, az istálló fejlődése azonnal felgyorsul majd, amint megoldást talált a jelenlegi adategyezési problémákra. A középmezőny leggyorsabbjának tűnő Renault-t viszont érzése szerint így is nehéz lesz utolérni…

A silverstone-i alakulat tavaly és tavalyelőtt is negyedik lett a gyártók bajnokságában, vagyis sikerült megszereznie a legjobb pozíciót a három óriás, vagyis a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött. Idén viszont gyengén kezdték az évet, az előző három hétvége során ugyanis mindössze egy világbajnoki pontot szereztek (Esteban Ocon 10. lett a bahreini futamon).

Ennek oka egy adategyezési problémában keresendő, vagyis nem megfelelő a korreláció a szélcsatornában gyűjtött és a versenypályán szerzett információk között. Amint ezt a gondot orvosolják, helyettes csapatvezetőjük szerint fejlődésük fel fog gyorsulni.

„Vittünk néhány alkatrészt Bahreinbe, amit végül nem tudtunk használni a korrelációs problémák miatt. Szóval vissza kellett tértünk az alapcsomaghoz” – árulta el a Racernek Bob Fernley. „Vissza is tértünk ezekhez. A bahreini csomagot később biztosan használni fogjuk még, amint jobb lesz a korreláció. Folyamatosan javul a helyzet, de még elemeznünk kell a különböző adatokat. Volt némi félreértés, de azt hiszem, ezt a problémát már megoldottuk” – hangsúlyozta.

Esteban Ocon (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Amikor megkérdezték, a szóban forgó problémák hátráltathatják-e a Force India később fejlesztési tervének megvalósítását, a tapasztalt szakember egyértelműen kijelentette. „Nem! Csak egy

apró visszalépést kellett tennünk, szóval nem fogunk késésbe kerülni.”

Noha egyre több potenciált lát csapatában, és biztosra veszi, hogy idővel javulni fognak, Fernley szerint nehéz dolguk lesz, ha az évet erősen kezdő Renault-istállót is le akarják hagyni. „Nem hiszem, hogy Bakuban már a negyedik legjobb csapat címéért harcolnánk. Szerintem most a hatodikért harcolhatunk. A Renault nagyon stabil. Mindenhol stabilak voltak. A másik, aki folyamatosan ott volt a pontzónában, az Fernando (Alonso). Az időmérőkön ugyan nem voltak erősek, a versenyen valahogy mindig odakerült” – dicsérte a McLaren spanyolját.

„Ha a pontokat nézzük, akkor ők voltak ott mindig. A Haas és a Toro Rosso egy kicsit olyan, mint mi. Ugyanabban a zónában vannak. Amikor majd visszaszerezzük a saját kiegyensúlyozottságunkat szerintem a McLaren előtt maradhatunk majd és pontokat is szerezhetünk. Bahreinben is ez történhetett volna. Az ötödik, hatodik erő lehetünk. A Renault viszont nagyon jó munkát végzett. Roppant kiegyensúlyozottak voltak” – zárta gondolatát.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak