Haas: Magnussen végre kamatoztathatja a tehetségét

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner biztosra veszi, az istálló dán versenyzője, Kevin Magnussen azért teljesít egyre jobban és kiegyensúlyozottabban, mert végre magabiztosan vághatott neki egy szezonnak, a jó eredmények pedig csak még tovább „doppingolják” őt.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Magnussen remekül kezdte a 2018-as évet, az első három futamból ugyanis kettőn pontszerzőként zárt, a szezonnyitón pedig csak az emlékezetes boxutcai baki miatt maradt egységek nélkül. Eközben márkatársát, a tavaly még jobban teljesítő Romain Grosjeant is folyamatosan veri, nem meglepő tehát, hogy egyre több elismerő nyilatkozat érkezik vele kapcsolatban.


Most főnöke, Günther Steiner dicsérte, kiemelve, jó szerepléséhez annak is köze van, hogy az amerikaiaknál magabiztosan vághatott neki az évnek (korábban sosem töltött még el egy évnél többet egy alakulatnál), eredményei pedig még tovább javították kedélyállapotát.


„Korai lenne még kijelenteni, hogy ez egy sikeres szezon, hiszen lesznek olyan hétvégék, ahol nem úgy alakulnak majd a dolgok, ahogyan szeretné” – kezdte a csapatvezető. „De ilyen mindenkivel történik, minden versenyzőnek vannak hétvégi, amik nem úgy alakulnak, ahogyan akarja. A következőn azonban még erősebben térsz vissza, ő pedig ebben az évben tette meg ezt a lépést. Elért erre a pontra, hiszen jelenleg tele van önbizalommal” – hangsúlyozta.
Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)


Noha úgy érzi, ez a javulás tavaly kezdődött, amikor csatlakozott a csapathoz, megemlítette, a Haas 2018-as autójának tempója is segítette versenyzőjét a csúcsforma megtalálásában. „Ez az egész tavaly kezdődött. Az egész a bizalomról szól. Már bízik a csapatban és bízik saját magában is. Mind tudtuk, hogy tehetséges, ez az egész arról szól, hogyan tudja ezt kihozni magából. A pályafutása ingadozó volt, ezért néha veszített az önbizalmából. De ezt tavaly visszanyerte. Idén pedig még több lett, hiszen egy versenyképes autóval kezdhette a szezont” – magyarázta Steiner.


Azt Magnussen is többször elmondta már, hogy nagyon jól érzi magát a Haasnál, és ez is sokat segített abban, hogy formába lendüljön és jó eredményeket érjen el. „Mindig nagyon jó érzéseim voltak ezzel a csapattal kapcsolatban” – nyilatkozta legutóbb. „A Haas mindig támogatja a versenyzőit. A tulajdonos, Gene (Haas) és Günther is mindig mellettünk áll. Ez a csapat szeret versenyezni, és itt nagyra tartják, ha az ember keményen próbálkozik” – tette hozzá.
Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)