Musorujsag
Élő Eredmények

„Talán túl öregnek nézek ki” – elhagyta a Toro Rossót a volt csapatfőnök

„Talán túl öregnek nézek ki” – elhagyta a Toro Rossót a volt csapatfőnök

Motorsport-Total
Csendben távozott a Toro Rossótól annak versenyigazgatója, a korábban a Manor-istállót vezető John Booth.

A Manor F1-es csapatának korábbi csapatfőnöke két évvel ezelőtt tért vissza a Forma–1-be: a Toro Rossónál a versenyzők fejlődését és az istálló hatékonyabb működését elősegítő versenyigazgatóvá nevezték ki. A faenzaiak nem adtak hírt távozásáról, ő maga viszont a Motorsport-Totalnak nyilatkozva megerősítette, már nem alkalmazottja a Red Bull kistestvérének.

„Úgy fogalmaznék, a Toro Rossóval való kapcsolatom természetes módon ért véget” – mondta titokzatoskodva, majd miután magyarázatot vártak tőle, nevetve hozzátette: „Talán már túl idősnek nézek ki a Forma–1-hez. Ennyi elég?”

Feltételezés szerint a Toro Rosso új motorpartnere, a Honda nem akart hosszabbítani vele, ám ő ezt ilyen formában tagadta. „Ezt így nem mondanám. Mondjuk úgy, hogy ahogy öregszik az ember, úgy válik egyre terhesebbé számára a sok utazás. Másfelől viszont a magánéletben nagyon szívesen utazom… Talán egy nap Japánba is ellátogatok még egyszer” – jegyezte meg. Talán mégis a Hondának odaszúrva?

Booth F1-es feladataitól megválva mostantól teljes egészében WEC-sorozatban szereplő csapatára, az LMP2-ből idén egy új partnerrel az LMP1-be lépő, Manor névről TRSM Racingre váltó csapatára fog figyelni. „Mostantól teljes mértékben az LMP1-es programunkra összpontosítok. Sok tervünk van, még ha esélyünk nem is lesz a Toyota ellen. Nincs százmillió eurónk, és az LMP1 ugyanolyan, mint a Forma–1: vásárolni kell a teljesítményt.”

Borítókép: John Booth (Fotó: XPB)

További tartalmak