Musorujsag
Élő Eredmények

Három klasszikus helyszín jövője is kérdéses

Három klasszikus helyszín jövője is kérdéses

Race Fans
Az idei szezonban két roppant népszerű, híres és komoly múlttal rendelkező versenypályának is lejár a szerződése, jövőre tehát csak akkor láthatunk F1-es futamot Spa-Francorchampsban és Szuzukában, ha a szervezők egyezségre jutnak a sportág vezetőivel.

Amikor megkérdezik, melyik a kedvenc Forma–1-es pályája a legtöbb versenyző vagy a belga, vagy a japán aszfaltcsíkot nevezi meg, sőt mivel két roppant népszerű helyszínről van szó, az esetek többségében a szurkolók is hasonló válaszokat adnak. A 2018-as szezon végén azonban mindkét versenypálya szerződése lejár…

Mivel eddig egyik helyszín esetében sem érkezett bejelentés a kontraktus meghosszabbításáról, a háttérben feltehetően még zajlanak az egyeztetések a szervezők és a Forma–1 új tulajdonosa, a Liberty Media képviselői között.

Daniel Ricciardo Szuzukában (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo Szuzukában (Fotó: XPB)

Noha komoly terveik vannak a naptárral kapcsolatban (a menetrend módosítása és a futamok számának a növelése) amerikaiak ezen a téren még nem változtattak. Az utóbbi évek versenynaptárral – a Maláj Nagydíj kiesése, és a francia futam visszatérése – kapcsolatos döntései még mind az előző, Bernie Ecclestone neve által fémjelzett vezetőség idején születtek, és többek között ekkor köttetett a japán és a belga futam most lejáró szerződése is.

A két klasszikus helyszín sorsáért aggódó szurkolók számára jó hír lehet, hogy a Liberty többször elmondta, számol a hagyományos helyszínekkel. Igaz, arról még nem érkeztek hírek, milyen feltételekkel hosszabbítanának a belgákkal és a japánokkal, a magas rendezési díjak miatt pedig az utóbbi időben több helyszín is panaszkodott már.

A szezon végén egy harmadik klasszikus verseny, a Német Nagydíj szerződése is lejár. A versenyen korábban a Hockenheimring és a Nürburgring osztozott, az utóbbi pálya vezetői azonban pénzügyi gondok miatt visszamondták az F1 fogadását, így a sorozat csak minden második évben látogat el a Mercedes otthonába. 2018-ban viszont lejár magának a nagydíjnak a kontraktusa is, és egyelőre kérdéses, milyen formában folytatódhat (ha egyáltalán folytatódhat) annak története.

Nico Rosberg Hockenheimben (Fotó: xpbimages.com) Nico Rosberg Hockenheimben (Fotó: xpbimages.com)
Borítókép: Kimi Räikkönen Spában (Fotó: XPB)

További tartalmak