Musorujsag
Élő Eredmények

Megkönnyíti a Renault dolgát a „nagyszerű” pilótapáros

Megkönnyíti a Renault dolgát a „nagyszerű” pilótapáros

Motorsport
Nico Hülkenberg és Carlos Sainz kettőse megkönnyíti a Renault dolgát, visszajelzéseik ugyanis szinte megegyezőek, így pedig nem nehéz kitalálni, milyen irányba induljon a csapat – jelentette ki a franciák technikai igazgatója, Bob Bell.

Noha a német erősebben kezdte a 2018-as szezont, mint „új” csapattársa (Sainz már 2017 végén csatlakozott a Renault-hoz, és teljesített négy futamot az istállóval), a vezérkar mindkét versenyzővel elégedett. Elmondták, Hülkenberg formajavulásához a márkatárs érkezésére is szükség volt, ami pedig a fejlesztéseket illeti, a technikai igazgató szerint ez a kettős aranyat ér a Renault számára.

„Nagyszerűek” – lelkendezett Bob Bell, amikor a csapat két pilótájáról kérdezték. „Gyakorlatilag ugyanolyan visszajelzésekkel szolgálnak az autóról, és nem azért, mert összebeszélnek! Egyértelmű, hogy a versenyautónak vannak hibái, ezekkel kapcsolatban pedig szinte megegyező visszajelzéseket adnak a futamok után. Teljesen összehangoltak” – folytatta büszkén a tapasztalt mérnök, aki ennyivel még nem tudta le versenyzői dicséretét.

Nico Hülkenberg és Carlos Sainz (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Vannak gondok, melyeken mind osztozunk a rajtrácson. Ilyenek az ideges kanyarbemenetek, a kanyarok közepén tapasztalható alulkormányozottság, és a kigyorsítás a kijáratoknál. Vannak, akiket ez jobban érint, de a problémák jellege hasonló. A pilótáink azonban nagyszerűek, idomulnak ezekhez a gondokhoz, és így sokkal könnyebb a dolgunk. Öröm velük dolgozni” – hangsúlyozta.

Amikor Bell szavait elismételték Hülkenberg előtt, a német megerősítette, valóban jól együtt tud működni csapattársával. „Igen, ez így van, úgy tűnik, mindketten ugyanazt akarjuk az autótól. Ez nagyon jó, és az is, hogy hasonlóak a visszajelzéseink, így ugyanis sokkal könnyebb a csapat dolga a problémamegoldás során. Az elejétől fogva jó a kapcsolatunk. Nincs semmilyen problémánk egymással. Profik vagyunk, és tiszteljük egymást, miközben végezzük a munkánkat. A legjobbat akarjuk magunk és a csapat miatt is. És ez nagyon jól működik” – nyilatkozta.

Hülkenberg 2010 óta tartó F1-es pályafutása során számos versenyzővel dolgozott már együtt (Rubens Barrichellóval a Williamsnél, Paul di Restával és Sergio Pérezzel a Force Indiánál, Esteban Gutiérrezzel a Saubernél és Jolyon Palmerrel a Renault-nál), elmondása szerint pedig mindegyikkel jól kijött. „Természetesen a személyiségük más és más volt, viszont egyikükkel sem volt nehéz megtalálni a közös nevezőt” – fogalmazott.

Carlos Sainz és Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Carlos Sainz és Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak