Musorujsag
Élő Eredmények

Williams: Ha semmi sem változik, csak az első hármas nyerhet

Williams: Ha semmi sem változik, csak az első hármas nyerhet

F1i
Mivel a kiadások terén túl nagy az élcsapatok és a követőboly közötti szakadék, naiv gondolat hinni abban, hogy bárki legyőzheti a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt – jelentette ki csalódottan a Williams helyettes csapatvezetője, aki úgy érzi, ezt a problémát csak a költségplafon oldhatja meg.

A költségek csökkentése évek óta központi téma a királykategóriában, komoly, mindenki által támogatott megoldással viszont eddig még nem sikerült előállniuk a sportág vezetőinek. Mióta átvette az „irányítást”, a Liberty Media is igyekszik előállni saját elképzelésével, melynek központi eleme a 150 millió dolláros költségvetési limit volna.

A Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams többször jelezte már, ők támogatják az elképzelést, melynek bevezetése nélkül sokkal nehezebb lesz a kiscsapatok túlélése. Sőt, szerinte ebben az esetben a versengés sem lesz szorosabb.

„Amikor elkezdtem ezt a munkát, akkor még őszintén hittem abban, hogy nyerhetünk” – nyilatkozta az alapító, Frank Williams lánya a svájci Blicknek. „Többé már nem hiszek ebben. A sportágunk lényegében elromlott” – tette hozzá csalódottan.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

Ami a csapat jelenlegi helyzetét illeti, a Williams alaposan visszaesett tavalyhoz képest, amikor még a középmezőny élén harcolt, míg most egyedüli istállóként pont nélkül áll. A vezetők többször elmondták, bíznak abban, hogy visszatérhetnek a középmezőnybe, Williams viszont kijelentette, ha semmi sem változik, ennél vérmesebb reményeik nem lehetnek – és nemcsak a közeli jövőben…

„Naiv gondolat azt hinni, hogy az embert jutalmazzák, ha nagyon keményen dolgozik. Az első hármast kivéve senki sem fog nyerni a jövőben. A pénzügyi hátrány túl nagy a Ferrarihoz, a Mercedeshez és a Red Bullhoz képest. Lehetetlen lépést tartani velük. És ez szomorú. Ha az új tulajdonosok keresztülviszik a költségplafonnal kapcsolatos elképzelést 2021-re, akkor megmenekülhetünk” – hangsúlyozta, ismét egyértelművé téve, támogatják a Liberty ötletét.

A helyettes csapatvezető végül azt is elismerte, nem akarja csak a körülményeket okolni a Williams jelenlegi rossz helyzetéért, hiszen vannak csapatok, melyek hasonló, vagy még kisebb költségvetésből dolgoznak, mégis képesek jobb eredmények elérésére. „Vannak csapatok, akiknek kevesebb pénzük van, mint nekünk, mégis jobb munkát végeznek” – jelentette ki keserűen.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Claire Williams (Fotó: XPB)

További tartalmak