Musorujsag
Élő Eredmények

Élő Twitter-adást indít az F1 a versenyek után

Élő Twitter-adást indít az F1 a versenyek után

Formula1.com
Új élő verseny utáni műsorral jelentkezik a Twitteren a Forma–1. Közösségi oldaluk követői idén 10 nagydíj után láthatják a többek közt Nico Rosberg közreműködésével készült elemzőműsort.

A Forma–1 kereskedelmi jogainak birtokosa megállapodott a Twitter közösségi oldallal, melynek értelmében 2018-ban 10 verseny után élő elemző műsorral jelentkeznek. Az első adásukat a soron következő Spanyol Nagydíjon láthatják az F1 hivatalos Twitter-oldalának követői.

Az új műsor versenyzőkkel, csapatvezetőkkel, csapattagokkal készített interjúkból, valamint a futamok kulcsjeleneteinek elemzéséből, beszélgetésekből áll majd, és közvetlenül a díjátadók után veszi kezdetét. Házigazdája az amerikai NBC korábbi F1-es kommentátora, az időmérők utáni interjúkról már ismerős Will Buxton lesz, aki több vendéget is vár majd az adásba, többek között 2016 világbajnokát, Nico Rosberget.

„Jó látni azt az irányt, amelybe az F1 a digitális világban fordult, ez kulcsfontosságú az F1 jelenlegi és jövőbeni szurkolói szempontjából – nyilatkozta a Mercedes korábbi versenyzője. – Örömmel csatlakoztam ehhez a programhoz, amikor az F1 felkért rá. Szeretem az F1-et, hiszem, hogy a digitális elköteleződés révén sokat fejlődhet. A twitteres élő show egy óriási előrelépés.”

Nico Rosberg (Fotó: XPB) Nico Rosberg (Fotó: XPB)

Az F1 3,5 milliós Twitter-követőtábora mindenféle mobileszközön elérheti majd az adást, melyhez hasonló tartalmakat a Twitter többek között az amerikai NFL, NBA és MLB bajnokságok számára is készít.

Az új tartalom az F1 első hivatalos online közvetítésének, az F1 TV-nek a barcelonai elindulásával egy időben rajtol. „Az F1 TV indításával egy időben örömmel jelentjük be az új kezdeményezésünket, amellyel növelni szeretnénk a szurkolói aktivitást. A Twitter hamar fölkeresett minket az ötlettel, hogy közösen eredeti élő tartalmat állítsunk elő, és ezzel terjesszük ki a versenyről folyó hétvégi diskurzust. Tekintve, a platformjuk mennyire jól ellátja ezt a feladatot a globális élő események esetében, stratégiailag ez tökéletesen illik a céljainkhoz” – nyilatkozta Frank Arthofer, a Forma–1 digitálismédia-igazgatója.

Az F1 már az első idei versenyek után is jelentkezett futamot követő műsorral, igaz, nem élőben. Honlapjukon minden verseny után közzétesznek egy majd’ félórás összeállítást a versenyzőkkel készített interjúkból. A legutóbbi, azerbajdzsáni kiadás ezen a linken tekinthető meg.

Borítókép: Lewis Hamilton és Will Buxton (Fotó: XPB)

További tartalmak