Musorujsag
Élő Eredmények

Maldonado: Ne hasonlítsanak össze Verstappennel

Maldonado: Ne hasonlítsanak össze Verstappennel

Race Fans, GMM
A korábbi Forma–1-es versenyző, Pastor Maldonado nem tartja helyénvalónak, hogy Max Verstappent az utóbbi időben látott ütközései miatt hozzá hasonlítják. A venezuelait a királykategóriába való visszatérésről is kérdezték: ennek ő már nem látná értelmét.

Maldonado 2015-ben teljesítette utolsó F1-es futamát, mielőtt elveszítette tehetős támogatóit (és ezzel együtt versenyzői ülését az akkor újraalakuló gyári Renault-istállónál) és kiszorult a királykategória mezőnyéből. Noha több kategóriával is szóba hozták, azóta egy komoly versenyen sem indult, egészen múlt szombatig, amikor bemutatkozott a WEC LMP2-es géposztályában.

A helyszínen (Belgium, Spa-Francorchamps) az újságírók kérdésére elmondta, az elmúlt két évben a „család bővítésén” dolgozott, az időt pedig csak most látta elérkezettnek ahhoz, hogy a hosszabb szünet után ismét profi szinten versenyezzen.

Pastor Maldonado (Fotó:XPB) Pastor Maldonado (Fotó:XPB)

„Ezt a két évet a családommal töltöttem” – jelentette ki. „Egy kicsit lehiggadtam” – tette hozzá a venezuelai, akit agresszív stílusa és sok ütközése miatt sokáig az F1-es mezőny rosszfiújaként emlegettek. „Utazgattam, dolgoztam, és még több időt töltöttem a családdal. Hazamentem Venezuelába és ott is utazgattam. És akkor azt mondtam, itt az idő a visszatéréshez. Ez a kategória nagyon jó és a csapat is nagyon jó” – magyarázta.

Természetesen arról is megkérdezték, az F1-es visszatérés szerepel-e a tervei között. „Most nem. Ennek nem lenne értelme” – adott határozott választ. Később azt is elmondta, már a szponzorai sem lennének meg a Forma–1-es szerepléshez. „Nincsenek szponzoraim, vagy anyagi támogatásom a hazámból, ellenben a régebbi időkkel. Nagyon nehéz helyzetben vannak a honfitársaim, de ha megnézzük a mostani hangulatot Venezuelában, akkor már csak jobb lehet…” – fogalmazott.

Arról tehát már ő maga is kezd letenni, hogy visszatér az F1-ben, egyesek szerint azonban ott van a mezőnyben Maldonado „méltó utódja” Max Verstappen személyében, aki szintén roppant agresszív, és akinek az utóbbi hetekben sok vitatott ügye volt. A venezuelai véleményét erről az összevetésről is kikérték, amit ő teljesen fölöslegesnek tart. „Max egy fantasztikus versenyző. Viszont még mindig nagyon fiatal, szóval normális, hogy elkövet néhány hibát. Tapasztalatokat kell még gyűjtenie. A velem való összehasonlítás nem helytálló” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettelék megpördülése, a háttérben Lewis Hamilton menekülésével (Fotó: XPB) Sebastian Vettelék megpördülése, a háttérben Lewis Hamilton menekülésével (Fotó: XPB)
Borítókép: Pastor Maldonado (Fotó:XPB)

További tartalmak