A Pirelli számára nem létfontosságú az F1

A Forma–1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli szívesen meghosszabbítaná szerződését a királykategória vezetőivel, egy „licitálási háborúba” viszont nem menne bele csak azért, hogy maradhasson, a szériában való jelenlét ugyanis nem létfontosságú számára.

Pirelli (Fotó: XPB)

Az olaszok 2010-ben vették át a Bridgestone helyét, és lettek a Forma–1 egyedüli gumiszállítói, jelenleg érvényes szerződésük pedig a következő szezon végéig van érvényben, lassan tehát kezdetüket vehetik a hosszabbítással kapcsolatos tárgyalások.


Noha nem zárkóznak el a közös folytatástól, ezekkel az egyeztetésekkel kapcsolatban a cég első embere, Marco Tronchetti Provera kedden állítólag azt mondta a részvényeseknek, a Pirelli Forma–1-es szerepvállalásának folytatására nincs garancia. Kiemelte, a szereplésük eddig jól működött, olyan feltételeket viszont nem fognak elfogadni, melyek nem előnyösek kereskedelmi szempontból.
A 2018-as Pirelli-gumik (Fotó: XPB) A 2018-as Pirelli-gumik (Fotó: XPB)


Magyarázata során kitért arra, hogy a Pirelli számára nem létfontosságú a Forma–1-es szereplés, hiszen világszerte rengeteg motorsportszériában képviselteti magát, legyen szó autó, vagy motorversenyekről.


Egyik kiemelt kategóriájuk például a superbike-vilábajbokság, de összesen 460 autós, motoros eseményt támogatnak egy naptári évben. „Ahogyan azt több alaklommal is elmondtuk már, a Forma–1 remekül passzol hozzánk, és megtiszteltetésnek vesszük, hogy itt lehetünk, de ha kialakul egy licitálási háború, akkor nem fogunk minden áron itt maradni” – nyilatkozta a cég szóvivője.


Ami az F1 vezetőivel való együttműködést illeti, a Pirelli a Liberty Media hatalomátvétele óta is rugalmas partner az irányítók számára, hiszen a kérésükre idén gyorsabban kopó, lágyabb abroncsokat vetett be, és kínálatát is tovább színesítette.
Pirelli (Fotó: XPB) Pirelli (Fotó: XPB)