Bottas legalább kétéves szerződést akar

A Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas el akarja kerülni, hogy ismét egyéves szerződést kapjon csapatától. A háromszoros futamgyőztes legalább két évig akar még a címvédőnél maradni, és egyelőre nem is foglalkozik más alakulattokkal.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Bottas azt követően került a Mercedeshez, hogy Nico Rosberg váratlanul bejelentette visszavonulását. A „hirtelen leigazolt” finn akkor csak egy évet kapott a németektől, akik 2017-ben meghosszabbították a szerződését, viszont ismét egy évvel, 2018-ban tehát újra asztalhoz kell ülnie a csapat vezetőivel, hogy egy új kontraktusról tárgyaljanak.


Maradásának „alapfeltétele”, hogy idén folyamatosan jól teljesítsen (a tavalyi szezonja meglehetősen következetlen volt), eddig azonban nem lehet panasz az eredményeire, így joggal gondolhatnánk, hogy már dolgozik a hosszabbításon. Bottas azonban elárulta, nem akarja elsietni a dolgot.


Elárulta, egyelőre nem is kezdtek bele a komoly egyeztetésekbe. „Ezzel a csapattal szeretném folytatni. Remélhetőleg jó sokáig velük is leszek” – jelentette ki. „Ez a célom, és ez is lesz a célom mindaddig, amíg olyan szinten tudok teljesíteni, mint az idei évben” – tette hozzá a finn, aki később viccesre vette a figurát, hiszen amikor megemlítették neki, hogy lehet a Mercedes ismét csak egy évet akar hosszabbítani, megjegyezte, „akkor el kell beszélgetnie” a főnökökkel.
Fotó: XPB Fotó: XPB


„Eddig mindig egy évre szóló szerződéseim voltak, szóval már szeretnék egy olyat, ami legalább két évig érvényben van. Ez a célom” – hangsúlyozta, majd azt is elárulta, nem érdeklődik más csapatok iránt, hiszen azzal is megkönnyíti a Mercedes dolgát, hogy csak velük egyeztet majd. Külön kiemelte, kapcsolata nagyon jó a sportigazgatóval, Toto Wolffal.


„Nagyon sokat beszélünk. Nyitott beszélgetéseket folytatunk a teljesítményemről és az autó teljesítményéről is. A következő szezonról még nem esett szó, mert úgy gondoljunk, az egy kicsit még odébb van” – magyarázta.


Elmondta, nemcsak a főnökkel, hanem a csapattárssal, Lewis Hamiltonnal is jó viszonyt ápol. „Jól indult a kapcsolatunk, és ahogy megismertük egymást, csak még jobbá vált. Minden tekintetben tiszteljük egymást. Baku után odajött hozzám, azt mondta, nagyon jó versenyt futottam, megérdemeltem volna a győzelmet. Jó csapattársak vagyunk. Együtt akarjuk segíteni a csapatot, és együttműködünk. Nyerni akarunk. Lewis egy rendkívül összetett versenyző, de úgy érzem, én is egyre összetettebb leszek” – fogalmazott.


Ami Bottas teljesítményét illeti, a tabellán jelenleg 37 pont a hátránya az azt vezető Hamiltonnal szemben (ő a harmadik), a helyzet azonban nagyon más volna, ha Bakuban nem esik ki az első helyről egy defekt miatt. Mindössze három körrel a leintés előtt. Ha ott nyer, most közvetlenül a csapattárs nyomán lehetne. „Talán az a verseny okozta nekem a legnagyobb csalódást. Nagyon kemény, ha vezetsz és három körrel a vége előtt kiesel. Tisztában vagyok azzal, más lenne a tabella, de megváltoztatni már nem tudom. Annyi pontom van, amennyi. Most ebből a helyzetből kell folytatnom a munkát” – zárta gondolatát.
Valtteri Bottas Bakuban (Fotó: XPB) Valtteri Bottas Bakuban (Fotó: XPB)