Musorujsag
Élő Eredmények

Különleges bemutató: egyszerre pályán a két Rosberg Monacóban!

Különleges bemutató: egyszerre pályán a két Rosberg Monacóban!

Auto Bild
Nem mindennapi bemutatót láthat a héten a Monacói Nagydíj közönsége: az F1 történetében először egyszerre pályán egy világbajnok apa, fiú páros!

Nico Rosberg a sportág második olyan világbajnoka lett 2016-ban Damon Hill után, aki édesapja után ért fel a csúcsra az F1-ben. Ám miközben a brit Graham Hill már elhunyt, mire fia 1996-ban megszerezte a trófeát, Keke Rosberg még élőben figyelhette, ahogyan gyermeke révbe ér az abu-dzabi versenyen.

A Rosbergek egyetlen élő apa, fiú világbajnok párosként már így is különlegesek a Forma–1-ben, ám a hétvégén Monacóban olyasmivel készülnek, amilyet még nem láthattunk: egyszerre hajtanak pályára, mégpedig világbajnoki autójukkal! Az Auto Bild információi szerint a Monacói Nagydíj csütörtökjén Keke Rosberg az 1982-es Williams FW08-as, míg Nico Rosberg a 2016-os Mercedes W06 volánja mögé fog beülni, hogy három bemutatókört tegyen meg az otthonuknak számító miniállam utcai pályáján.

Ilyesmire még nem volt példa, ám úgy tudni, e bemutató csak a kezdet. A hírek szerint az F1 szeretné, ha valamilyen formában a sportág a múltja is hangsúlyosabban megjelenne a versenyhétvégéken, így hasonló tiszteletkörök a jövőben is várhatóak.

Két helyszínen, Hockenheimben és Silverstone-ban emellett már az is biztos, hogy történelmi autók is versenyeznek: betétfutamként a korábbi F1-es autókat felvonultató sorozat, az FIA Masters is a program részét képezi a két nagydíjhétvégének.

Borítókép: Nico és Keke Rosberg (Fotó: Mercedes/Twitter)

További tartalmak