Musorujsag
Élő Eredmények

Webber: Ecclestone összehozná a Hamilton-Vettel párost

Webber: Ecclestone összehozná a Hamilton-Vettel párost

F1i
Nagyobb esély lenne arra, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazoljon és első számú bajnoki riválisa, Sebastian Vettel csapattársa legyen, ha még mindig Bernie Ecclestone lenne az F1 ügyvezetője – véli a korábbi Red Bull-pilóta, Mark Webber.

Hosszúra nyúlnak a szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalások Lewis Hamilton és a Mercedes között, a várakozás pedig – ahogyan azt a Forma–1 világában már megszokhattuk – egyre több találgatást szül, noha mindkét fél hangoztatja, az együttműködés folytatás a cél, csupán nem szeretnék elhamarkodni a megegyezést.

Miközben ők igyekeznek „nyugtatni” az újságírókat, már az is fölmerült, Hamilton elhagyja a Mercedest, és csatlakozik a nagy riválishoz, azaz 2019-től a Ferrari versenyzője lesz. Noha remekül hangzik, hogy Vettel csapattársakét küzdhet meg a némettel, ez egyelőre valószínűtlennek tűnik.

Mark Webber Fotó: xpbimages.com Mark Webber Fotó: xpbimages.com

Vettel korábbi márkatársa szerint, abban az esetben teljesen más lenne a helyzet, ha a Forma–1-ben továbbra is Bernie Ecclestone lenne az egyik legbefolyásosabb vezető. „Ha még mindig itt lenne, akkor szerintem ő összehozná Lewist Sebastiannal a Ferrarinál” – jelentette ki a versenyhétvégéken már televíziós szakértőként résztvevő Mark Webber. „Szerette volna, ha ez a két srác a Ferrarinál versenyez, de nem hiszem, hogy erre sor kerül majd” – tette hozzá.

Webber szerint egyébként nem lesz komolyabb pilótamozgás, annak ellenére, hogy Hamilton mellett több nagyágyú szerződése is lejár. 2018-ig szól például a csapattárs, Valtteri Bottas kontraktusa is, de komolyabb bonyodalmak nélkül csapatot válthat Daniel Ricciardo és Fernando Alonso is, a Ferrarinál pedig Kimi Räikkönen szerződése fut ki a szezon végén.

„Azt hiszem, ugyanolyan lesz a csapatok felállása, mint amilyeneket most látunk” – vélekedett az ausztrál, aki azért egy dologra nem venne mérget, mégpedig arra, hogy honfitársa is a „helyén marad”. „Kivétel lehet ez alól Daniel, akinek most döntést kell hoznia” – utalt Ricciardóra, akit a különböző pletykák szerint a Mercedes és a Ferrari is figyel.

Lewis Hamilton gratulált Sebastian Vettelnek (Fotó: XPB) Lewis Hamilton gratulált Sebastian Vettelnek (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak