Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton tudta, hogy ma esélytelen, de holnap nyerne!

Hamilton tudta, hogy ma esélytelen, de holnap nyerne!

Sky Sports, FIA
Lewis Hamilton tudta, hogy Monacóban nem a Mercedes lesz a leggyorsabb, így nem érte meglepetésként, hogy az időmérőt Daniel Ricciardo uralta a Red Bull-lal, célja azonban így is az, hogy holnap „helyet cseréljen” az ausztrállal.

Hamilton négy tizeddel csúszott le a rajtelsőségről Monacóban, ahol első számú bajnoki ellenfele, Sebastian Vettel is jobb eredményt ért el az időmérőn. Noha a címvédő már a hét elején jelezte, a klasszikus utcai pálya nem kedvez a Mercedesnek, és Monacóban hagyományosan nehéz előzni, arról továbbra sem tett le, hogy holnap ő viszi haza a 25 pontot.

„A győzelem. Ezért fogok hajtani holnap” – jelentette ki, amikor a Sky Sports arról kérdezte, mi lesz a célja vasárnap a második sorból. „Valahogy, valamilyen úton-módon megpróbálok helyet cserélni ezekkel a srácokkal. Ezen a pályán semmi sem lehetetlen, viszont bármi megtörténhet” – tette hozzá.

A brit eddig kétszer diadalmaskodott Monacóban, és mindkét alkalommal a harmadik helyről indult, legutóbb pedig pont Ricciardo elrontott kerékcseréje hajtott az ő malmára a vizet. Reméli, valahogy most is megtalálja majd a módját annak, hogy az élre kerüljön. „Nagyon hosszú lesz ez a verseny, és úgy tudom, a Red Bull még nem próbálta ki az ultralágy abroncsokat, szóval érdekes lesz megfigyelni, hogyan alakulnak majd a dolgok” – magyarázta.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ami az egy körös tempót illeti, elismerte, ebben a tekintetben nem tudott versenybe szállni Ricciardóval. „Ma egy tökéletes körrel sem tudtuk volna elkapni. Mindent megtettünk, amit csak meg tudtunk tenni, de egész hétvégén tempóelőnyben vannak, viszont végig tudtuk, hogy ez a helyzet. Nem hibáztam a körömön, próbáltam tartani a tempót, de a gumik hamar elfogytak” – fogalmazott.

„A középső és az utolsó szektorban is veszítettem. A rajtelsőséget nem szerezhettem volna meg, de egy kis különbséget talán jelentett volna, ha másként alakul. Második lehettem volna. Hogy elégedett vagyok-e? Nem, de a futam hosszú lesz. Mindent bele fogok adni. A jó hír, hogy az autónk egyben van, és harcolhatok tovább” – hangsúlyozta a négyszeres bajnok, aki úgy érzi, holnap az egy kiállásos taktika lesz a nyerő. „Azt hiszem, ez a cél. De többször is használtatniuk kellene velünk a lágyabb abroncsokat. Az egy kiállásos futamok általában unalmasabbak. Főleg egy olyan pályán, ahol nem igazán lehet előzni. Szóval, úgy izgalmasabb lenne. Azt hiszem, holnap egyszer állunk ki” – mondta.

Lewis Hamilton szurkolói (Fotó: XPB) Lewis Hamilton szurkolói (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak