Musorujsag
Élő Eredmények

Lesz-e kívülállóból harmadik bajnokesélyes Ricciardóból?

Lesz-e kívülállóból harmadik bajnokesélyes Ricciardóból?

FIA, Motorsport
Miközben Lewis Hamilton és Sebastian Vettel őt is egyenrangú ellenfelének tekinti, Daniel Ricciardo újabb győzelme ellenére is csak kívülállónak érzi magát a bajnoki csatában. De így marad-e, vagy felzárkóznak a Bikák?

Az év első három-négy versenyén talán még úgy tűnt, a Ferrari és a Mercedes némi előnyben van a Red Bull-lal szemben, és az osztrákok a motorhátrányuk és időmérős lemaradásuk miatt nem feltétlenül tekinthetők bajnokesélyesnek. Csakhogy a versenytempójuk végig kiváló volt, Daniel Ricciardo kínai meglepetésgyőzelme után pedig Monacóban újra a dobogó tetejére ugorhatott. Ezzel ugyanúgy két győzelmet számlál 2018-ban, mint Lewis Hamilton és Sebastian Vettel.

A tabellán persze még most is nagy, 38 pont a hátránya a Vettel előtt 14 egységgel vezető címvédővel szemben, ám két ellenfele mégis komoly bajnoki riválisként tekint rá. „Ez a küzdelem a három csapat és a hat versenyző között zajlik. Még nagyon az elején vagyunk, sok van még hátra” – figyelmeztetett Vettel.

„Ez határozottan egy háromesélyes küzdelem” – erősítette meg Hamilton is. „Még mindig Seb a legerősebb, az autója remekül működött eddig a szezonban. De háromesélyes a csata, és a Red Bull is egyre jobb lesz az év során. Hálás vagyok, hogy vezetek a bajnokságban, hiszen tavaly huszonöt pont volt a hátrányom ez után a verseny után. Most három pontot vesztettem Sebastiannal szemben, és örülhetek, hogy csak ennyit, nem többet.”

Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és Lewis Hamilton is kétszer kortyolhatott a győztesnek járó pezsgőből (Fotó: XPB) Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és Lewis Hamilton is kétszer kortyolhatott a győztesnek járó pezsgőből (Fotó: XPB)

Esélyeiről Ricciardót is kérdezték Monacóban. „Egy győzelem után ez magától értetődő kérdés. Mindannyiunknak két győzelme van, amire februárban nem is gondoltam volna még. Klassz, és próbálom így folytatni” – mondta az ausztrál.

Hozzátette azonban, még mindig úgy érzi, hátrányban vannak a Mercedesszel és a Ferrarival szemben. „Lewisnak szerintem még mindig komoly előnye van velem szemben, szóval kívülállók vagyunk. Nem lehetetlenség, de nem is igazán jár még ez a fejemben. Próbálok még jó pár dobogós helyet szerezni, de még legalább egy másik pályán bizonyítanunk kéne és nyerni egy versenyt a nyári szünet előtt. Akkor talán lenne némi esélyünk kívülállóként.”

Óvatossága több szempontból is indokolt. Az első versenyeken egyfelől kiderült, hogy hiába a kiváló gumikezelés és a többiekével vetekedő versenytempó, ha az időmérőkön nem tudnak rendszeresen az első két sorban helyet követelni maguknak, olyan taktikai hátrányból várják a futamokat, hogy onnan csak a kínaihoz hasonló szerencsés körülmények segíthetik őket az élre. Az idei autókkal nagyon nehéz az előzés, az egyenesekben lassabb RB14-essel meg pláne nem egyszerű.

A Red Bull emellett a megbízhatóság szempontjából is nehezebb helyzetben. Ricciardo már Monaco előtt is biztos lehetett benne, hogy az év valamely versenyén hátrasorolásos büntetést kap motorcsere miatt, hiszen egyik erőforrása Bahreinben elfüstölt. A hercegségben ráadásul meghibásodott az MGU-K-ja, és egyelőre nem tudni, szükség lesz-e új példányra belőle. Ha igen, azzal már Kanadában 10 rajthelyes büntetést kaphat, mivel az az idei 3. lenne számára.

Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA) Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

Kanadában a tervek szerint a Renault új erőforrása is bemutatkozik, mely azért közelebb is hozhatja a Red Bullt a bajnoki csatához. Úgy tudni, a megbízhatósági aggályok miatt a motorjukból az első hétvégéken továbbra sem tudták (merték?) kihozni azt a teljesítményt, ami valójában benne van, ám az új specifikáció megoldást jelenthet erre. Cyril Abitebouléknek meggyőződésük, hogy az új V6-os lesz akkora előrelépés, hogy eltüntesse a többiekkel szembeni jelenlegi hátrányukat. Becslések szerint ez 30-40 lóerő lehet, szóval nem lesz egyszerű.

„Ezt már sokszor hallottuk a Renault-tól” – jegyezte meg némi cinizmussal Nico Rosberg ennek kapcsán. És Christian Horner is csak óvatosan bizakodó. „Reméljük, hogy lesz egy megbízható MGU-K-nk” – utalt arra, hogy az egység nemcsak Ricciardo autójában hibásodott meg, Max Verstappennél is cserélték azt Monacóban. „A montreali egy kis fejlesztés lesz, de pillanatnyilag minden apróság rendkívül fontos lehet” – csökkentette az újítások jelentőségét.

„A karosszériánk az első versenytől kezdve kiváló. A gondunkat a szombatok jelentik. Monacóban meglett a pole, és még műszaki gondokkal is nyerni tudtunk. Ha javítani tudnák szombatonként, a versenyeken versenyképesek lennénk. Ha több lóerőnk lenne a Q3-ban, akkor semmi akadályát nem látnám annak, hogy megnehezítsük a Ferrari és a Mercedes életét.”

Ricciardo elismerte, Monaco utcai pályaként nagyban a kezükre játszott. A három élcsapat közül mindegyiknek más-más helyszínek fekszenek igazán, és csomagjuknak is más-más jelenti az erősségét. Ilyen szempontból talán szintén ők vannak hátrányban, hiszen olyan pályákból van a legkevesebb, amelyen a motorerő ennyire jelentéktelen.

A Ferrari az erőforrás teljesítménye tekintetében a Mercedes szintjén áll, leszorítóerő terén talán jobb is a csillagosoknál. A Red Bull utóbbi szempontból még a vörösökön is túltehet, ám a motorja miatt jelentős hátrányban van mindkét riválisával szemben. Ha ez kiegyenlítődne, akkor viszont akár még az élre is ugorhatna.

Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull) Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

Kanada már csak ebből a szempontból is érdekesnek ígérkezik, hiszen valamennyien új fejlesztésű motort kaphatnak, miközben egy teljesen más karakterű pályán használhatják a monacóival megegyező gumikat. Vajon melyik tényező válik fajsúlyosabbá, és melyikkel mennyire lehet majd kompenzálni bizonyos hiányosságokat?

„A pálya most nyilván segített, mert ez nem egy erőpálya, azt pedig újfent bizonyítottuk, milyen jó a karosszériánk. Montrealt majd meglátjuk” – tekintett előre Ricciardo. „Ott is a hiperlágyat használjuk, amivel most mi jobban boldogultunk a többieknél. Montreal erőpálya lesz. Ha a karosszériánk jól működik ott, és a gumikkal is jól bánunk, újra harcolhatunk, de az ilyen pályák elfedik az erősségeinket.”

Vetteléknek eközben a saját gyengeségüket, a Barcelona után Monacóban is jellemző gumiproblémákat kell orvosolniuk ahhoz, hogy használni tudják a maguk előnyeit a Red Bull-lal szemben. „Az egy másfajta pálya, de a gumiválasztás ugyanaz lesz. A versenyzés és az előzés kicsit könnyebb lesz ott, de meglátjuk. Két hetünk van felkészülni és elmélyedni az erősségeinkben, gyengeségeinkben. Szerintem mindannyian esélyesek leszünk” – vélekedett a négyszeres bajnok.

Fernando Alonso szerint talán túlságosan kiszámítható a Forma–1, ám a három élcsapat eltérő filozófiája és a teljesítményüket befolyásoló sok tényező mégis azt mutatja, egyre érdekesebbé válhat ez a szezon. Főleg, ha a Red Bull még a híres második féléves nagy hajrájával is előrukkol.

Borítókép: Mercedes, Red Bull, Ferrari - egyre nehezebb megjósolni, kinek hányas sorszám juthat év végén (Fotó: XPB)

További tartalmak