Musorujsag
Élő Eredmények

Elgázolták a tévében mutogatott mormotát

Elgázolták a tévében mutogatott mormotát

Haas, Crash
Mormotát gázolt Romain Grosjean a pénteki nap kanadai második szabadedzésén. A kabalává tett állat szomorúan végezte, ám értelmetlen halálával a Haasnak is keresztbe tett.

A Kanadai Nagydíj szervezői idén újítással kedveskedtek szurkolóiknak: egy mormotakabalát mutattak be, aki a pályán és a városban szórakoztatja a közönséget az F1-es hétvége idején. A pénteki második szabadedzés előtt is ott ténykedett a nézők között, és az élő közvetítésbe is bekerült. Majd róla egyből egy kollégára váltott a kamera: egy, a pálya szélén valamivel visszafogottabban ügyködő valódi mormotára.

Vágóképnek kiváló volt az élő közvetítésben, csakhogy hiába fedezték föl az ottlétét, a jószágot ezt követően is hagyták, hogy tegye, amit jónak lát – és ez nagy hiba volt. Romain Grosjean a Haasával tudniillik a szabadedzésen elgázolta őt. „Nagy ütközés volt, elég nagy állatról van szó. Kissé csalódást keltő, mert az elején még a tévében is mutatták a tizenhármas kanyarnál, pont ott, ahol elütöttem, és meglepett, hogy senki sem távolította el onnan” – mérgelődött a francia.

A Haas közösségi oldalán sajnálkozott az aranyos áldozat miatt, ám azért is bosszankodhattak, mert a baleset kárt okozott autójuk orrkúpjában. Éppen azon a hétvégén, amelyen az új fejlesztés (számos egyéb elemmel együtt) debütált, és amely előtt Günther Steiner csapatfőnök külön figyelmeztette versenyzőit: kerüljék a baleseteket, mert egyelőre híján vannak a tartalék elemeknek…

A közvetítés előtt még külön meg is mutatták a jószágot (Fotó: Formula1/Twitter) A közvetítés elején még külön meg is mutatták a mormotát, mégis hagyták pályára szaladni (Fotó: Formula1/Twitter)

„Természetesen sajnálom az állatot, és az első szárnyat is. Eléggé szűkösen vagyunk a tartalékokból, és kiábrándító, hogy ilyen módon veszítünk el egy szárnyat. Nagy volt a becsapódás, és ha a versenyen történik ilyesmi, a futamodnak vége is, mert eléggé megsérült az autó. Nagyon furcsa volt, hogy lefilmezték, tehát tudatában voltak annak, hogy ott van, mégsem távolították el.”

Grosjean ettől függetlenül nem zárt rossz napot, hiszen a délutánt a 7. legjobb idővel abszolválta, a középmezőny legjobbjaként, miközben csapattársa, Kevin Magnussen 15. lett. „A tempónk jó, a hetedik hely a célunk, vagyis a középmezőny legjobb helyezése. Az autó rendben van, a fejlesztések jók, elégedett vagyok az autó elejével, és összességében nagyobb a leszorítóerő is, így a gumikat is könnyebb működésre bírni. Ez nem mindig megy olyan könnyen, de rendben vagyunk, és bár sok dolgon lehet még javítani szombatig, elégedett vagyok az autóval” – értékelt az idén pontot még nem szerző francia.

Borítókép: Ilyen kárt okozott a pórul járt mormota a Haasban (Fotó: Haas)

További tartalmak