Musorujsag
Élő Eredmények

Kórházba vitték, de jól van a nagyot bukó Hartley

Kórházba vitték, de jól van a nagyot bukó Hartley

RaceFans, Sky Sports
A szokásos orvosi ellenőrzés mellett kórházba is szálították a Kanadai Nagydíj első körében nagyot bukó Brendon Hartleyt. Ő rendben van – Lance Stroll pedig balszerencsés versenybalesetről beszél.

Ijesztő balesettel indult a montreali verseny: a rajtot követően egymással csatázó Brendon Hartley és Lance Stroll autója az 5-ös kanyarban összeért, s utóbbi a falnak csapta a Toro Rossót, amely a levegőbe emelkedett. Bár mindkét versenyző saját lábán hagyta el a baleset helyszínét, mindkettejüket a pálya orvosi központjába vitték ellenőrzésre. Onnan aztán Hartleyt helikopterrel vitték egy helyi kórházba további kivizsgálásra.

Mint kiderült, EKG-vizsgálatoknak kellett alávetni, ám az FIA megerősítette, mindkét teszt jó eredményt hozott, az eredményei normálisak voltak. A versenyzőt ezt követően helikopterrel vissza is szállították a pályára.

Brendon Hartley és Lance Stroll balesete (Fotó: XPB) Brendon Hartley és Lance Stroll balesete (Fotó: XPB)

Az FIA ugyan vizsgálódott a baleset kapcsán, ám végül egyik érintettet sem találta döntően felelősnek, így nem osztott ki büntetést. Stroll szerint helyes döntés született. „Jól rajtoltam, több autót is megelőztem, feljöttem tizenharmadiknak. Az ötös kanyarba egymás mellett érkeztünk meg Brendonnal, de az autóm megmozdult, én próbáltam korrigálni, de már túl késő volt. Egymás mellett voltunk, nem volt elég hely mindkettőnknek, így összeütköztünk” – nyilatkozta a hazai futamát igen korán föladó williamses.

A fiatal versenyző az eset után azt mondta, olyan érzése volt, mintha defektet kapott volna a megcsúszása pillanatában. Ez még nem nyert bizonyosságot. „Koccantam előtte a McLarennel, és a négyes kanyarban Brendon is hozzámért kicsit. Lehet, hogy defekt volt, de a mérnökökkel ezt még nem beszéltük át. Az ilyesmi megesik az első körökben. Olyankor mindenki szorosan egymás mellett van, néha ez benne van” – mondta szomorúan Stroll.

Borítókép: Brendon Hartley és Lance Stroll kanadai balesete (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak