Folyamatosan nő Leclerc önbizalma

A Sauber újonca, Charles Leclerc újabb pontszerzéssel bizonyította, helye van a királykategóriában, a kanadai eredmény pedig elmondása szerint még több önbizalommal tölti el, hiszen eddigi legnehezebb futamán fért be ismét a legjobb 10 közé.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Miután sikerült megoldania a beállításokkal és a vezetési stílussal kapcsolatos „problémáit”, vagyis sikerült fölvennie az F1 ritmusát, Leclerc folyamatosan meggyőző teljesítményt nyújt. Kanadában már harmadszor szerzett pontot, pedig egy számára ismeretlen helyszínen kellett bizonyítania, amitől a csapat is tartott, főleg a monacói fékhiba után…


„Valószínűleg ez volt a legnehezebb futam a csapatom számára” – nyilatkozta a fiatal tehetség a montreali viadal kapcsán. „Úgy utaztunk el, hogy Monacóban gondok voltak a fékekkel, aztán jött egy pálya, ami a legkeményebbek közé tartozik a fékezést illetően. De tanultunk a hibánkból!”


Motor Racing - Formula One World Championship - Monaco Grand Prix - Thursday - Monte Carlo, Monaco


„Most nagyon jól kezeltük a helyzetet. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, és a munkára, amit végeztek. Izgalmas volt fölfedezni a kanadai pályát, amin nagyon élvezetesnek találtam a vezetést. Az eredménynek kifejezetten örülök. Ez már a negyedik futam volt zsinórban, melyen jó eredményt értünk el. A srácok remek munkát végeznek, és úgy érzem, sikerül folyamatosan fejlődnünk” – dicsérte csapatát a monacói versenyző.


Leclerc futamának a csúcspontja a Fernando Alonso elleni védekezés volt: a Sauber pilótája sokáig tartotta a kétszeres világbajnokot, végül azonban elveszítette pozícióját, köszönhetően a McLaren elévágással operáló taktikájának. „Mindent megtettem, hogy magam mögött tartsam, de teljesen egyértelmű, hogy ez nem könnyű feladat” – jegyezte meg.


Trükkös volt a helyzet, mert folyamatosan ott volt mögöttem, de közben meg vigyáznom kellett a fékekre. Sikerült tartani, de aztán elém vágott” – emlékezett vissza a történtekre, melyek a pontszerzéssel együtt tovább növelték önbizalmát. „A Forma–1 roppant összetett, de hétről hétre sikerült egyre jobban megismernem, és megértenem. Három éves korom óta itt vagyok a versenyek világában, de nem számítottam ekkora lépésre az F2-höz képest. Biztos, hogy épül az önbizalmam, de még tanulnunk kell, és folytatni a fejlődést. Átmenteni a lendületet” – zárta gondolatát.
Charles Leclerc (Fotó: XPB) Charles Leclerc (Fotó: XPB)