Musorujsag
Élő Eredmények

„Mit vizsgálnak? Fekete zászlót kéne kapnia!” – rádiós üzenetek Montrealból

„Mit vizsgálnak? Fekete zászlót kéne kapnia!” – rádiós üzenetek Montrealból

ESPN
Noha a Kanadai Nagydíj végül nem került be a legizgalmasabb Forma–1-es futamok közé, idézhető rádiós üzeneteket és beszélgetéseket így is hallhattunk Montrealban. Nézzük hát, hogyan szólt a rádió a múlt hét végén Kanadában!

„Azt hiszem, még tudom, hogyan kell vezetni” – szólt a monacói hétvége után sokat bírált Max Verstappen csípős, a kritikusoknak szánt megjegyzése miután megszerezte a harmadik helyet az időmérőn.

„Jól vagyok. Egyszerűen nekem ütközött, és lelökött az útról” – hangzott el Brendon Hartley üzenete a rajtot követő hatalmas baleset után. Az új-zélandinak később több kivizsgáláson is át kellett esnie, melyek szerencsére megerősítették, hogy nem szenvedett komolyabb sérülést.

„Most közelebb fogok menni a boxutca falához. Ellenőrizzétek az első szárny bal oldalát. Szirotkin és Leclerc leszorított a fűre. Csak nézzétek meg, és bizonyosodjunk meg róla, hogy az első szárny rendben van” – kért egy gyors „vizuális ellenőrzést” a McLaren spanyol klasszisa, miután számára is kalandos volt az első néhány kanyar.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Haver! Mit csinált Sainz? Egyszerűen kilökött. Tényleg fekete zászlót kellene kapnia” – bosszankodott Sergio Pérez miután ütközött Carlos Sainz-cal az újraindítást követően. Panasza végül nem került meghallgattatásra, az FIA ugyanis nem büntette a spanyolt.

Pérez elég keményen nekem jött. Nincs sérülés, de rám zárta az ajtót” – nem meglepő módon, Sainz teljesen máshogy látta a történteket…

„Mit vizsgálnak? Nem egyértelmű a helyzet? Csak egyszerűen nekem jött, én elég helyet adtam neki” – fortyogott tovább a mexikói, miután megtudta, hogy az FIA vizsgálja Sainz manőverét.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Nincs erő. Nincs KERS. Talán a turbó…” – a pillanat, amikor Alonso rájött, hogy 300. versenyhétvégéje egy kieséssel fog véget érni. Később a McLaren elmagyarázta, hogy a spanyol futamának egy kipufogóval kapcsolatos probléma vetett véget.

„Szóljatok nekik, hogy ne lengessék a kockás zászlót, amikor a futam még nem ért véget” – Sebastian Vettel résen volt! Azonnal szólt csapatának, amikor meglátta, hogy a modell, Winnie Harlow már a 69. körben meglengeti a kockás zászlót.

„Szóval mindenhol ott vannak a kib*szott zászlók” – kommentálta a helyzetet Kimi Räikkönen, utalva arra, hogy a káosz a többi posztra is „kiterjedt”…

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Lewis barátnője egy körrel korábban lengette meg a kockás zászlót” – humorizált a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner, amikor Max Verstappent tájékoztatta a kockás zászlóval kapcsolatos incidensről.

„Salut Gilles. Salut Gilles” – miután elmondta a „szokásos” olasz köszönőbeszédet, Vettel a kanadaiak legendás versenyzője, Gilles Villeneuve előtt is lerótta tiszteletét, aki épp 40 évvel ezelőtt nyerte meg az első montreali futamot.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak