2018-as Labdarúgó Világbajnokság

Rosberg nem változtatna a Mercedes helyében

Bár Daniel Ricciardo szerződtetése csábító opció lehet a Mercedes számára, a csapat korábbi versenyzője, Nico Rosberg úgy véli, a címvédőnek ellent kell állnia, és szerződést kell hosszabbítania Valtteri Bottasszal, a jelenlegi pilótapáros ugyanis tökéletes számára.

Nico Rosberg (Fotó: XPB)

A 2018-as szezon végén Hamilton és Bottas szerződése is lejár a Mercedesszel, papíron pedig több nagy név is igazolhatóvá válik, nem meglepő tehát, hogy több pilótát is szóba hoztak az alakulattal. A leggyakrabban Ricciardo neve merül föl, mégpedig Hamilton márkatársaként, az ő szerződését ugyanis szinte biztosan meghosszabbítják.


Bottas sorsa tehát kérdésesebb, igaz, a Mercedes többször elmondta, elsősorban jelenlegi pilótáival számol, ám azt sem tagadták, hogy figyelik a Red Bull ausztrálját. Bár Ricciardo a csapat korábbi világbajnoka szerint is vonzó opció lehet, ő nem cserélné le a finnt.
Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes) Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)


„Ellen kell állniuk a kísértésnek. Bottas nagyon jó pilóta, akit csak a balszerencse akadályozott meg abban, hogy még jobb eredményeket érjen el” – nyilatkozta Rosberg a finn Turun Sanomatnak, utalva a háromszoros futamgyőztes idei pechsorozatára (volt, hogy a biztonsági autós fázis jött nagyon rosszkor számára, és volt, hogy egy defekt miatt veszítette el a győzelmet, az utolsó körökben).


Rosberg szerint a Mercedes kettőse nagyon jó, hiszen túl azon, hogy gyors versenyzők alkotják, az összhang is jó közöttük, nem úgy, mint azokban az években, amikor ő versenyzett Hamilton ellen, küzdelmeik pedig a pályán és azon kívül is idegőrlőek voltak. „Én mindkét versenyzőt megtartanám! Ez teljesen egyértelmű! Lewis és Valtteri nagyon jól együtt tudnak működni, és magas szintű teljesítményt is nyújtanak” – fogalmazott.


Ami a hosszabbítást illeti, Bottas nemrég elmondta, legalább két évvel hosszabbítana csapatával, és eddigi teljesítménye alapján úgy érzi, meg is kaphatja az új szerződést, mert stabilabban szállítja az eredményeket, mint tavaly, amikor az erős kezdés után az idény második felében visszaesett. A Mercedes akkor mégis meghosszabbította kontraktusát.
Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)