2018-as Labdarúgó Világbajnokság

A Liberty Mediától kért pénzt a Force India

Német sajtóértesülés szerint anyagi gondokkal küzd a középmezőny egyik legerősebb csapata, a Force India. A „rózsaszínek” állítólag a Forma–1 kereskedelmi jogainak birtokosától, a Liberty Mediától kértek és kaptak kölcsönt…

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Noha az elmúlt két évben rendre ők nyerték a középmezőny csapatainak küzdelmét, és több támogatói szerződést is nyélbe ütöttek, továbbra sem oldódtak meg teljesen a Force India anyagi gondjai, sőt az Auto Motor und Sport információi szerint ismét komolyabb gondokkal kell szembenézniük, hogy folytathassák az F1-es kalandot.


A mértékadó német szaklap úgy tudja, a csapat a Liberty Mediától kért kölcsönt, és jelenleg ez tartja őket a felszínen (korábban egyébként többször előfordult, hogy előleget kértek az F1 irányítóitól, és meg is kapták azt az akkor még Bernie Ecclestone által vezetett FOM-tól).
Esteban Ocon (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)


Érdekes „csavar” a történetben, hogy az amerikaiak állítólag kértek valamit a kölcsönért cserébe, mégpedig az istállót alapító és a csapatvezetői posztot azóta betöltő Vijay Mallya háttérbe lépését. Az indiai üzletember jelenléte azért lehet „terhes” a vezetőség számára, mert hazájában már évek óta súlyos pénzügyi visszaélésekkel vádolják, és börtönbüntetéssel fenyegetik. Nem árt megjegyezni, hogy Mallya néhány héttel ezelőtt valóban lemondott a csapat igazgatói posztjáról…


A problémákra egy lehetséges tulajdonosváltás is megoldást jelenthet, ahogyan azt 2016-ban a Sauber esetében is láthattuk: a svájciak szintén komoly gondokkal küszködtek, de egy befektetési csoportnak köszönhetően megmenekültek a csődtől, és azóta is a mezőny részét képezik. Érdeklődőkből pedig a Force India esetében sincs hiány.


Az Auto Motor und Sport úgy tudja, egészen pontosan öt vevőjelölt tűnt fel a láthatáron. Az egyik a brit energiaital-gyártó, a Rich Energy, melynek esetleges érkezéséről több alkalommal is cikkeztek már a közelmúltban (a cég vezetője nemrég azt mondta, már ajánlatot is tettek). A másik lehetséges vevő a Mercedes – igaz, ezt Toto Wolff nemrég cáfolta –, a harmadik pedig, akit a lap meg is nevez, a jelenlegi főszponzor, a neves víztechnológiai cégcsoport, a BWT.
Esteban Ocon (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)