Musorujsag
Élő Eredmények

Jövő héten jöhet a Hamilton-bejelentés

Jövő héten jöhet a Hamilton-bejelentés

Auto Motor und Sport
Német sajtóértesülés szerint a jövő héten végre pont kerülhet Lewis Hamilton és a Mercedes szerződéshosszabbítással kapcsolatos, hosszú hetek, hónapok óta húzódó ügyének a végére, az új kontraktus ugyanis még a Francia Nagydíj előtt véglegesítésre kerül.

Mivel 2018 végén lejár a négyszeres világbajnok szerződése, a Mercedesszel folytatott egyeztetések jó ideje központi témának számítanak a Forma–1-es sajtóban. Noha korábban többször szó esett már róla, hogy a felek hamarosan megegyeznek az új kontraktusról, a hivatalos bejelentés sosem érkezett meg, és az illetékesek is türelemre intették az arról kérdezősködő újságírókat.

Persze eközben a pilóta és a csapat részéről is elhangzott, hogy az együttműködés 2018 után is folytatódik, hiszen már csak az „apró részletekről” folynak a tárgyalások, a határidő pedig egyáltalán nem szorítja őket, lévén nem „nézelődnek másfelé”.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hogy ezek az apró részletek egészen pontosan mit takarnak, arról rengeteg spekuláció napvilágot látott már. Gyakran szó esett arról, Hamilton csillagászati összegű fizetésről tárgyal csapatával, kevesebb szponzori megjelenést akar, de arról is suttogtak, hogy csak két évvel szeretné meghosszabbítani szerződését (azt ő is elmondta, érdeklődve figyeli, miként alakulnak a 2021-es szabályokkal kapcsolatos tárgyalások, mert ezek adott esetben az ő jövőjét is befolyásolhatják).

A vadabb találgatások szerint Hamilton fejében a csapatváltás gondolata is megfordult, sőt az F1 elhagyását is fontolóra vette, az általában megbízható információkat közlő német szaklap, az Auto Motor und Sport viszont legutóbb arról írt, a jövő héten véget érhet a „szerződés-ügy”.

Úgy tudják, Hamilton és a Mercedes hamarosan véglegesíti az új egyezményt, aminek létrejöttét a jövő hét végén rendezendő Francia Nagydíj előtt, vagy adott esetben a hétvége során be is jelenthetik a nyilvánosságnak. Ami a kontraktust illeti, a Mercedes tanácsadója, Niki Lauda nemrég azt mondta, jelenleg a felek „ügyvédei oda-vissza küldözgetik a dokumentumokat, de van idejük, hiszen ha az ember tudja, hogy meg akar házasodni, az esküvő időpontja annyira nem fontos.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak