Musorujsag
Élő Eredmények

Tiszteletbeli diplomát kapott a Red Bull csapatfőnöke

Tiszteletbeli diplomát kapott a Red Bull csapatfőnöke

Red Bull
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner tiszteletbeli diplomát kapott az istállóval szoros kapcsolatot ápoló és jó ideje együttműködő Cranfieldi Egyetemtől a motorsportok világában való tevékenysége és eredményei elismeréseként.

A mai napon díszdoktori címmel kitüntetett csapatvezető a motorsportokra szakosodott gépészmérnökök számára kiírt új mesterképzésének bemutatóján is részt vett, mielőtt ő maga is kézhez kapta tiszteletbeli diplomáját.

„A Cranfield Egyetem tiszteletbeli diplomája hatalmas megtiszteltetés számomra, és egy olyan kiváltság, amit örömmel fogadok el” – összegzett röviden az elismerésben részesülő brit szakember. „A Red Bull hosszú ideje együttműködik az egyetemmel, és ez a partnerség mindkét fél számára előnyösnek bizonyult” – tette hozzá.

„Szerencsések vagyunk, hiszen számos diplomás mérnököt alkalmazhattunk már azok közül, akik itt végeztek, és miközben ők továbbfejleszthetik a képességeiket a Forma–1-ben dolgozva, mi határozott és ambiciózus mérnököket kapunk” – magyarázta.

Christian Horner (Fotó: Red Bull) Christian Horner (Fotó: Red Bull)

Horner versenyzőként kezdte pályafutását (a brit bajnokságot után a nemzetközi Forma–3000-be is eljutott), a komolyabb eredmények azonban elkerülték, ezért meglepően fiatalon, 25 éves korában visszavonult. Ezt követően más pilótákat menedzselt, majd a juniorszériákban szerepelő Arden csapatvezetője lett, innen pedig már csak egy lépés volt, hogy a kor legfiatalabb csapatfőnökeként átvegye az akkor alakuló Red Bull-istálló irányítását.

A többi, mondhatni már történelem: a bikások rövid idő alatt számos futamgyőzelmet és világbajnoki címet szereztek (szám szerint négy világbajnoki trófeát és 57 győzelmet) Horner vezetése alatt, és az F1 egyik legmeghatározóbb csapatává váltak.

„Pályafutása során Christian több generációnyi mérnököt inspirált a saját szenvedélyével és a vezetői képességeivel” – mondta Peter Gregson a Cranfieldi Egyetem alelnöke. „Nem is találhattunk volna megfelelőbb személyt az képzés elindításához és a tiszteletünk kifejezéséhez. A motorsport az egyetemünk múltjának, jelenének és a jövőjének is jelentős részét képezi” – folytatta.

Borítókép: Christian Horner (Fotó: Red Bull)

További tartalmak