Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc folyton a negatívumokat keresi magában

Leclerc folyton a negatívumokat keresi magában

Formula1.com, Racer
A Sauber monacói újonca, Charles Leclerc úgy érzi, az istálló jó sorozata a következő futamokon megszakadhat, hiszen számukra nehezebb helyszínek jönnek. Ami saját teljesítményét illeti, abban folyamatosan igyekszik a negatívumokat keresni, hogy tovább fejlődhessen.

Az első pár futam nehézkes volt, Leclerc azonban gyorsan letette névjegyét a királykategóriában: hamar megtalálta problémái forrását, majd miután fölvette a ritmust Azerbajdzsánban, Spanyolországban és Kanadában is pontot szerzett, miközben legyőzte sokkal rutinosabb csapattársát, Marcus Ericssont.

Vele együtt a Sauber is fejlődött, a monacói viszont nem szándékozik hátradőlni, sőt továbbra is meglehetősen óvatosan várja a folytatás. „El sem hiszem, hogy ennyire pozitív versenyeink voltak. Négy-öt futam óta csodálatos eredményeket érünk el, viszont továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk” – nyilatkozta. „Kis lépésekkel haladunk, de a megfelelő irányba tartunk. Azt hiszem, ez a csapat erőssége. Mindig előre tud lépni egy kicsit” – dicsérte a Saubert.

Charles Leclerc (Fotó: XPB) Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Persze óvatosnak kell lennünk, mert a következő négy, vagy öt futam nehéz lehet a csapat számára, de majd meglátjuk. Nagyon boldog vagyok az eddigi eredmények miatt, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy pontokat szerezzünk, de már az eddigiekre is büszkék lehetünk” – magyarázta.

Amikor megkérdezték, miért gondolja úgy, hogy a Sauberre most nehezebb hétvégék várnak, a fiatal pilóta megjegyezte. „Azért, mert az olyan pályákon, mint a francia több leszorítóerőre van szükséged, akárcsak az azt követő helyszíneken. Ebben a tekintetben pedig egyelőre el vagyunk maradva. Dolgozunk rajta, és remélhetőleg javulunk, de most ez a gyenge pontunk.”

Ami a saját teljesítményét illeti, Leclerc egyelőre attól sem szállt el, sőt kiemelte, hogy akkor is inkább a negatívumokat keresi, ha erős hétvégét zárt. „Furcsa, de az önbizalmam még nincs a maximumon. Oké, jó eredményeim voltak, de minden verseny után igyekszem megtalálni a negatívumokat magammal szemben, hogy javíthassak rajtuk. Nem vagyok olyan típus, aki mindig biztos magában. Mindig javítani próbálok. Ez furcsa lehet, de az előző futamokon bejött” – zárta gondolatát.

Charles Leclerc (Fotó: XPB) Charles Leclerc (Fotó: XPB)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak