Musorujsag
Élő Eredmények

Eldőlt a Belga Nagydíj sorsa

Eldőlt a Belga Nagydíj sorsa

Motorsport
Fellélegezhetnek a legendás helyszínért izgulók, a Belga Nagydíj jövője ugyanis biztosítottá vált, miután a szervezők új szerződést írtak alá a Liberty Mediával. Ennek értelmében a Forma–1 mezőnye 2021-ig egészen biztosan ellátogat Spa-Francorchampsba.

Egy ideig kérdéses volt az egyik legnépszerűbb F1-es futam jövője, Spa korábbi szerződése ugyanis a 2018-as futam végéig szólt, a hosszabbításról pedig nem érkeztek hírek. Egészen a múlt hét végéig, amikor is a L’Echo című belga gazdasági szaklap tényként közölte, a futam szervezői megegyeztek a királykategória kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediával.

Az új megállapodás 2021-ig szól, vagyis az idei után három versenyt biztosan rendeznek még a klasszikus helyszínen. A futammal kapcsolatos működési veszteségeket a helyi önkormányzat fizeti majd, ellensúlyozva ezzel annak pozitív, a régióra gyakorolt hatásait.

Holland szurkolók Spában (Fotó:XBP) Holland szurkolók Spában (Fotó:XBP)

Ami a jegyeladásokat illeti, az előzetes kalkulációk szerint 200 ezer belépő már most elkelt az augusztusi viadalra, melyből 75 ezer a vasárnapi futamra szól. A viadalt tehát ismét komoly érdeklődés előzi meg, ez azonban az utóbbi években mondhatni megszokott, a holland Max Verstappen szurkolói ugyanis rendre szép számban érkeznek a helyszínre.

„Ez egy jó egyezség, ami biztosítja, hogy a vallon régió megtartson egy olyan rendezvényt, ami nagyban hozzájárul a térség előremozdításához a nemzetközi porondon” – jegyezte meg a hosszabbítás kapcsán a vallon régió gazdasági minisztere, Pierre-Yves Jeholet.

„A tárgyalások ezzel párhuzamosan egy új korszakot is indítottak, hiszen ez volt az első alkalom, hogy egyeztettünk a Liberty Media igazgatóival. A vallon régióból származó gazdasági bevétel a tavalyi évben 20,5 millió euró volt, ami a 2016-os évhez képest 21 százalékos növekedést jelent” – folytatta büszkén a politikus.

Max Verstappen szurkolói Spában (Fotó: xpbimages.com) Max Verstappen szurkolói Spában (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak