Musorujsag
Élő Eredmények

Már a próbapadon fut a legújabb Renault-motor

Már a próbapadon fut a legújabb Renault-motor

Racer
Bár a Renault továbbfejlesztett erőforrása még csak egy hétvégét teljesített, a franciák már gőzerővel dolgoznak a következő specifikáción, ami reményeik szerint újabb előrelépést hoz majd csapatainak. Az új egység Belgiumban debütálhat.

Ahogyan a riválisok többsége (a tervek szerint a Mercedes is Kanadában vetette volna be új erőforrását, a debütálást azonban végül el kellett napolniuk), úgy a Renault is Kanadában használta először továbbfejlesztett erőforrását, két hét elteltével viszont motormérnökük, Rémi Taffin elhintette, a háttérben már a következő lépésre összpontosítanak.

Ami a legutóbbi frissítést illeti, az a francia szakember a várt előrelépést hozta. „Úgy teljesít, ahogyan azt elvártuk” – jegyezte meg. „Mind a hat autóba bekerült. A vezethetősége és a teljesítménye is jó volt. A legjobb tízben négy autónk volt, ebből egy dobogós helyezés. És ott volt a leggyorsabb kör is.”

Miután röviden értékelte a „B-motort”, Taffin át is tért a harmadik specifikációra, ami a találgatások szerint a komoly motorerőt igénylő belga pályán debütál majd a nagy nyári pihenőt követően. „A C specifikációjú motor már a próbapadon van Viry-ben, és hamarosan olyan szakaszba kerülünk vele, amikor bevethetővé válik. Most viszont nagyon gyors és sűrű lesz a program, főleg a soron követkő tripla versenyhétvégével” – zárta gondolatát.

Renaut (Fotó: XPB) Renaut (Fotó: XPB)

A sokat emlegetett tripla hétvége a Francia Nagydíjjal, vagyis a Renault hazai futamával veszi kezdetét, amit értelemszerűen minden csapattag izgatottan vár, ugyanakkor némi plusz nyomást is éreznek miatta, hiszen mindenképpen jó eredményt akarnak elérni. „Mivel még az utunk elején járunk, a győzelem nem reális, de francia csapatként jók akarunk lenni, szóval egy kicsit több nyomás van rajtunk, mint általában” – nyilatkozta a csapatvezető, Cyril Abiteboul.

„Ugyanakkor a hazai futam extra motivációt is ad. A futam egy pozitív hétvége után jön, mely során ismét remekül működtünk csapatként, Montrealban ugyanis nehezen kezdtünk, de visszavágtunk és szereztünk 10 pontot, ami nagyon jól jött a bajnokságban. A karosszériával kapcsolatban is próbáljuk tartani a fejlesztési tervet, és Franciaországban is jól kell együttműködnünk” – folytatta.

Cyril Abiteboul (Fotó: XPB) Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak