Musorujsag
Élő Eredmények

A Renault-nak nem kell sztárversenyző

A Renault-nak nem kell sztárversenyző

GMM
A Renault a lehető legkisebb költségvetésből szeretne ismét sikeressé válni a királykategóriában, egyelőre tehát nem fontolgatja, hogy szerződést köt valamelyik sztárversenyzővel – jelentette ki a francia gyár első embere, Carlos Ghosn.

A Renault 2016-ban tért vissza gyári csapatként, azóta pedig folyamatosan lépdel előre az erősorrendben: idén például lassan, de biztosan bebetonozza helyét a középmezőny élén. Ez egyelőre megfelel a vezetőség terveinek, ők ugyanis már a beszálláskor kiemelték, nem azonnal akarnak sikereket elérni, hanem egy többéves építkezés után.

Az idő azonban fogy, és lassan eljön a pillanat, amikor a terv szerint is harcba kell szállni a dobogós helyezésekért és a győzelmekért, ehhez pedig sokak szerint komolyabb költségvetésre lenne szükségük, vezetőjük azonban továbbra is úgy érzi, „ésszerű keretek között” is lehet győzelmet aratni.

„Felkészültünk arra, hogy 2020-ban visszatérjünk a dobogóra legmagasabb fokára. A cél az, hogy ésszerű gazdasági modellel győzzünk” – jelentette ki Carlos Ghosn, kinek csapatából sokak szerint egy sztárversenyző is hiányzik (a 2019-re leigazolható Daniel Ricciardót szóba is hozták velük), egyelőre azonban nincs tervben egy nagy igazolás sem. „Ha nem számítana a költségvetés, leigazolhatnánk a világ legjobbjait. De nem mi leszünk a leggazdagabb csapat. Bizonyítottuk már, hogy kevesebb pénzzel is nyerhetünk úgy, hogy nem nálunk vannak a legnagyobb nevek” – mondta az elnök.

Nico Hülkenberg és Carlos Sainz (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Ghosn nyilatkozata során jelezte, nagyon is elégedett a jelenlegi kettőssel (Nico Hülkenberg és Carlos Sainz), ami pedig a jövőt illeti, szeretnének olyan versenyzőket igazolni, akik felhívják a figyelmet a csapatra a Renault számára legfontosabb piacokon. „Éppen ezért nagyon jó lenne egy francia versenyző, de jó lenne egy orosz is. Egy kínai pedig egészen rendkívüli volna, mert felhívnánk 1,3 milliárd fogyasztó figyelmét. De közben jó pilóták is kellenek, szóval nehéz ügy ez” – fogalmazott.

Előfordulhat, hogy a Renault-nak már idén új pilóta után kell néznie, hiszen Sainz csak kölcsönben van náluk, és ha Ricciardo elhagyja a Red Bullt, a bikások minden valószínűség szerint visszahívják a fiatal spanyolt. Persze a franciák szeretnék magukhoz láncolni a fiatal tehetséget. „Carlos valami újat hozott a csapathoz, és elérte, hogy Nico is jobban teljesítsen” – jegyezte meg a csapatvezető, Cyril Abiteboul. „Azt viszont el kell fogadnunk, hogy a sorsa nincs a kezünkben. Remek lehetőség volt a megszerzése, és majd meglátjuk, tudunk-e hosszabb távú együttműködést kovácsolni a jelenlegi helyzetből” – tette hozzá, majd megjegyezte, ha új pilótát kell keresni, tapasztaltat akarnak.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Renaut (Fotó: XPB)

További tartalmak