Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Döntött a Red Bull

Sajtó: Döntött a Red Bull

Motorsport
Több megbízható forrás is úgy tudja, a Red Bull meghozta a döntést motorügyben, és még a Francia Nagydíj előtt bejelentheti, megszakítja együttműködését a Renault-val, és 2019-től a Honda erőforrásait fogja használni a királykategóriában.

Noha a bikások korábban arról beszéltek, megvárják hazai versenyüket, az Osztrák Nagydíjat, mielőtt végleges döntést hoznak arról, milyen motorokat használnak majd 2019-ben, a jelek arra mutatnak, hogy meggondolták magukat, és már most elhatározták, testvércsapatukhoz, a Toro Rossóhoz hasonlóan ők is Honda-motorokat használnak majd.

Döntésüket azt követően hozták meg, hogy a kanadai hétvége után alaposan kielemezték mindkét gyártó továbbfejlesztett erőforrását (a Renault adatai rendelkezésükre álltak, a Hondáról pedig a Toro Rosso révén tudtak informálódni).

Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull) Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

Az illetékeseket állítólag hétfő este értesítették, a hivatalos bejelentésre pedig még a hétvégi Francia Nagydíj előtt sor kerülhet (egyes források szerint még addig sem kell várnunk, hiszen már ma pont kerül az ügy végére). Arról egyelőre nem érkeztek hírek, mindez hatással lesz-e a továbbra is érvényes szerződés nélkül álló Daniel Ricciardo jövőjére.

Ami a Renault-t illeti, bár voltak komolyabb nézeteltérések a felek között, és az utóbbi hetekben is ment az „üzengetés” a tárgyalások, és a döntési határidő kapcsán, a Red Bull távozása érzékenyen érintheti a franciákat, akik reménykedtek abban, folytathatják az együttműködést, az osztrák csapat ugyanis remek mércéül szolgál gyári istállójuk számára. A csapatot irányító Cyril Abiteboul például Kanadában megjegyezte, bajnoki címet csak velük nyerhetnek…

A Honda három műszaki hibákkal és folyamatos gyengélkedéssel teli szezon után idén a javulás jeleit mutatja: az erőforrás megbízhatóbbá vált, a Kanadai Nagydíjon bevetett fejlesztések pedig a Toro Rosso beszámolója szerint a teljesítményen is javítottak. A csapat pilótája, Pierre Gasly például meglehetősen elégedetten nyilatkozott erről az új egységről, ami elmondása szerint hozta a várt előrelépést, és bevetésének köszönhetően több pozíciót is nyert a futamon.

Fotó: XPB Fotó: XPB
Borítókép: Red Bull (Fotó: Charniaux / XPB Images)

További tartalmak