Räikkönent nem hozza lázba a francia pálya

A Ferrari klasszisa, Kimi Räikkönen és a Williams ifjonca, Lance Stroll sem jön lázba a Francia Nagydíj új helyszínétől. A finn nem hiszi, hogy túl sok előzést látunk majd a Paul Ricard -pályán, a kanadai pedig őszintén elismerte, nem kedveli az aszfaltcsíkot…

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Franciaország 10 év után tér vissza a versenynaptárba, ráadásul egy klasszikus pályával, ahol a múltban több Forma–1 futamot is rendeztek már, a mezőny tagjainak viszont nincs túl sok tapasztalatuk a helyszínről: legföljebb teszteken, vagy a kisebb géposztályokban vezethettek rajta. Ennek ellenére nem lehetne azt mondani, hogy a pilótákat lázba hozta a helyszín.


Lewis Hamilton már korábban elmondta, ő Magny-Cours-ba vitte volna a viadalt, a Paul Ricard-pályát ugyanis nem tartja annyira izgalmasnak, Daniel Ricciardo pedig nemrég arról beszélt, a két utcai pálya után az izgalmak szempontjából „lagymatag” lesz a rengeteg aszfaltozott bukótérrel ellátott helyszín.
Sebastian Vettel esőgumikat tesztel a Paul Ricard-pályán  (Fotó: XPB) Sebastian Vettel esőgumikat tesztel a Paul Ricard-pályán (Fotó: XPB)


A sorban Kimi Räikkönen volt a következő, aki szintén hűvösen nyilatkozott. „Régebben teszteltem ott, és akkor elég sok vonalvezetést használtunk. Úgy gondolom, többé-kevésbé azon a nyomvonalon fogunk versenyezni, amin már tesztelem a McLarennel és egyszer a Ferrarival is. Majd meglátjuk. Hasonló lesz, mint akkoriban volt. Lehet itt is nehéz lesz előzni, régebben legalábbis úgy tűnt, még akkor is, ha csak teszten mentünk rajta. Nem hiszem, hogy azóta minden megváltozott” – nyilatkozta


A Williams előzetes sajtóanyagában aztán Lance Stroll is meglepően őszintén beszélt arról, hogy a helyszín nem tartozik a kedvencei közé (pedig ezekben az anyagokban a versenyzők szinte mindig meglehetősen óvatosak, diplomatikusak). A fiatal kanadai egyébként versenyzett is a pályán, igaz, csak Forma–3-as autóval.


„A Forma–3-as időszakból ismertem ezt a pályát. Jól mentem rajta, még versenyt is nyertem, de hogy őszinte legyek, nem mondhatom, hogy szeretem is. Szinte mindenhol aszfaltozott bukóterek vannak, ezekért pedig sosem rajongtam. Ugyanakkor mindig érdekes visszatérni valahová, ahol korábban versenyeztem, és megtapasztalni, milyen az adott pálya egy Forma–1-es autóval” – fogalmazott a kanadai versenyző.
Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)