Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Egyértelmű volt a döntés!

Red Bull: Egyértelmű volt a döntés!

Motorsport
A Honda meggyőzte a Red Bull vezetőit, a váltással kapcsolatos döntést ugyanis egyértelműnek tartják, annak hátterében pedig csak technikai jellegű indokok állnak – hangsúlyozta a bikások csapatvezetője, Christian Horner.

Eredetileg a Francia Nagydíj alatt is „vizsgálták” volna az erőforrásokat, és csak a hazai, osztrák forduló alatt döntenek, a Red Bull azonban végül „tartotta” a Renault által kért határidőt, és már hétfőn döntést hozott motorügyben, amit tegnap hivatalosan is közölt a nyilvánossággal; mint ismert, a csapat 2019-től a Honda erőforrásait fogja használni.

A Renault csapatvezetője, Cyril Abiteboul a döntés kapcsán megjegyezte, a Red Bullt nem csak a technikai jellegű indokok vezérelték, hanem az anyagi támogatás is, amit a Honda révén kaphat, Horner viszont ragaszkodik hozzá, a döntés alapjául az erőforrások teljesítménye szolgált.

A Honda ugyanis meggyőzte őket legújabb fejlesztésével (mivel a japánok szállítanak motorokat a Toro Rossónak, erről nekik is voltak információik). „A montreali információk alapján döntöttünk. A döntést a mérnökök hozták, és végső soron eléggé egyértelmű volt” – jelentette ki a bikások csapatfőnöke. „Nem akartuk késleltetni a dolgot, és a saját tervei miatt a Renault is érdekelt volt abban, hogy hamar döntés hozzunk, szóval úgy vélem jó volt az időzés” – tette hozzá.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Kiváltságos helyzetben voltunk, hiszen figyelhettük, hogyan fejlődik a Honda a testvércsapatunknál, és összevethettük a jelenlegi beszállítóval. Jó volt figyelemmel követni ezt a javulást, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a Honda szépen fejlődik a teljesítmény és a megbízhatóság terén is. Szóval úgy döntöttünk, hogy 12 év után beszállítót váltunk” – magyarázta.

Noha a japánok egyelőre óvatosan nyilatkoznak a várható eredményekről, Horner elvárja, hogy az új partnerrel is „győztes helyzetben” legyenek és csökkentsék hátrányukat a Mercedesszel és a Ferrarival szemben. „Eltökéltek vagyunk, hogy tovább csökkentsük a lemaradást. Az elmúlt években is ezzel próbálkoztunk. Egy motor roppant fontos elem egy F1-es autóban, és biztosak vagyunk abban, hogy a Honda rendelkezik a megfelelő infrastruktúrával, a megfelelő forrásokkal, technikai kapacitással és elszántsággal ahhoz, hogy segítsen minket a hátrány csökkentésében” – fogalmazott.

A csapatfőnök kiemelte, a Toro Rosso és a Honda együttműködése minden érdekelt fél számára rendkívül fontos volt. „A Toro Rossóval való kapcsolat nagyon hasznos volt a Honda számára. Természetesen a Red Bull technológiai részlege is érintett a dologban, például a váltón keresztül, szóval van együttműködés, és még több lesz, miután mindkét csapat ugyanazt a motort fogja használni. Szóval igen, ebből a Honda és a Red Bull is profitált” – hangsúlyozta.

Noha az együttműködés év végén véget ér, a Red Bull addig nem vár változás a Renault-val való kapcsolatban. „A 2018-as kiírásra összpontosítunk, hiszen mindkét világbajnokságban van némi esélyünk, afféle kívülállóként. Eddig nyertünk két versenyt, és a harmadik helyen állunk a gyártók között, a szezon pedig még nagyon hosszú. Szóval, keményen fogunk harcolni, és támaszkodni a Renault támogatására, amit szerintem egészen biztosan megkapunk, ahogyan az előző 11 évben is megkaptuk” – zárta gondolatát Horner.

Christian Horner (Fotó: XPB) Christian Horner (Fotó: XPB)
Borítókép: Honda (Fotó: XPB)

További tartalmak