Musorujsag
Élő Eredmények

F1-es autót tesztel Billy Monger – pedig reggel még nem is sejtette

F1-es autót tesztel Billy Monger – pedig reggel még nem is sejtette

Twitter, RaceFans
Nem mindennapi meglepetés fogadta kedden a tavalyi ijesztő F4-es balesetéről ismertté vált Billy Mongert: tesztlehetőséget kapott egy F1-es autóval!

A 19 éves brit versenyző nevét tavaly sajnálatos körülmények között ismerte meg a világ: egy brit Forma–4-es versenyen padlógázzal hajtott hátulról egy pálya közepén leálló ellenfelébe, a súlyos karambol után pedig mindkét lábát amputálni kellett. Billy Monger viszont példásan kezelte, hogy élete megváltozott, életvidám szemléletmódja és lelki ereje miatt sokan csodálják a motorsport világán belül és kívül is.

Főleg azok után, hogy idén vissza is tért a formaautózáshoz, és a Carlin-csapat tagjaként már hat futamot is teljesített a brit Forma–3-ban, ahol legelső versenyén mindjárt harmadik lett.

Monger kőkeményen dolgozik az eredményekért, és az élet kitartását néha nem várt módon jutalmazza. Például azzal, hogy egy kedd reggel fölkel, és váratlanul közlik vele, hogy a nap folyamán egy Forma–1-es autót tesztelhet!

Most pontosan ez történt vele a rockinghami versenypályán – erről ő maga adott hírt közösségi oldalán a fenti fotó kíséretében. „Amikor ma reggel fölkeltem, még nem számítottam arra, hogy ma F1-es autót fogok vezetni. Hátborzongató” – írta a Twitteren.

Monger a 2011-es évjáratú Sauber C30-asba ülhet bele a brit pályán, a tesztet viszont nem a hinwili csapat szervezte, hanem a Heritage F1, amely régi Forma–1-es autókat árusít és biztosít történelmi versenysorozatok számára. A fiatal versenyző az üléspróbát a helyszínen végezte el, az autót viszont már előzetesen átalakították neki, s tesztelték is a kormányra helyezett kapcsolókat. A hírek szerint a valódi pályatesztre a délután folyamán fog sor kerülni.

A rendhagyó meglepetéstesztről a brit Sky Sports készít anyagot, Mongernek pedig a korábbi F1-es versenyző, az őt balesete óta támogató és tanácsokkal ellátó Johnny Herbert is segít.

Borítókép: Billy Monger és a 2011-es Sauber (fotó: Billy Monger/Twitter)

További tartalmak