Musorujsag
Élő Eredmények

Megbüntetik Leclerc-t

Megbüntetik Leclerc-t

FIA
A harmadik szabadedzésen történt leállása után itt az újabb csapás Charles Leclerc-nek: büntetést kap az időmérő után.

A Sauber monacói versenyzője a szombat déli harmadik szabadedzés utolsó perceiben került bajba, amikor autója váltója elkezdett rakoncátlankodni. Félre kellett kormányoznia azt a pálya szélére, már nem tudott visszatérni a boxba. Csapata hamar kiderítette, elkerülhetetlen a váltócsere.

Sort is kerítettek rá az időmérő edzés előtt, ám miután a régi egységet az előírt hat verseny teljesítése előtt kellett kiszerelni, ez automatikusan 5 rajthelyes büntetést jelent Charles Leclerc számára.

A Ferrarival hírbe hozott tehetség időmérő edzését a büntetés önmagában nem befolyásolja, főnöke szerint az indulása sem forog veszélyben. Annak viszont megnőtt az az esélye, hogy ezzel megszakad az utóbbi hetek remek sorozata: Leclerc Azerbajdzsán óta minden egyes versenynek a legjobb 14 közül vágott neki. Időmérős remeklésének csúcspontját éppen egy hete érte el Franciaországban, ahol a 8. rajtkockát szerezte meg, három év szünet után juttatva be a Saubert a Q3-ba.

FONTOS közvetítési információ: az Osztrák Nagydíj időmérő edzését élőben 14:45-ös felvezető műsorkezdéssel közvetítjük a DUNÁN, azonban, aki ebben az időpontban inkább az M4 Sporton a Francia Argentin összecsapást izgulná végig, az sem marad le a kvalifikációról, hiszen azt 23:30-kor megismételjük az M4 Sporton.

180630 szombat f1 idom

Borítókép: Charles Leclerc (fotó: XPB)

További tartalmak